plasticka-chirurgie Poradna | Plastická chirurgie | Velký nos - Chytrá žena
Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Plastická chirurgie

Na otázky úprav zevnějšku prostřednictvím plastické chirurgie se můžete ptát jednoho z nejpovolanějších plastických chirurgů – na Vaše dotazy bude odpovídat MUDr. Svatopluk Svoboda, přední plastický chirurg s dlouholetými zkušenostmi v oboru.
Odpovědět na dotazZpět na téma Plastická chirurgie


Vložil:
Stanislava
Datum vložení:
17:18 29.04. 2008
Poslední odpověď:
01.10.2008 14:11 hod.
Dotaz : Velký nos
Dobrý den.Je mi 17let a mám hrozně veliký nos.Hrozně mi to vadí a chtěla bych to změnit.Chtěla bych se zeptat kolik by operace stála a jak dlouho bych musela být doma.Děkuji

Odpověď odborníka

Vložil:
prim. MUDr. Hubert Topinka
Datum vložení:
14:11 01.10. 2008
Vážená paní,

plastická operace nosu neboli rhinoplastika je jeden z nejčastějších, ale zárověň také technicky nejobtížnějších zákroků plastické chirurgie. Mohou ji podstoupit lidé každého věku, jakmile je vývoj nosu ukončen. Pomocí operace můžete dosáhnout zmenšení, nebo zvětšení velikosti nosu, může být upraven tvar špičky nebo nosní přepážky či úzké rozpětí nosních dírek. Plastický chirurg může nos zkrátit nebo jej prodloužit, ale nejčastěji se jedná o komlexní operaci upravující nosní asymetrii. Plastika nosu obvykle zabere jednu až dvě hodiny, nicméně komplikovanější zákroky mohou trvat déle.

Ihned po operaci vám bude na nos přiložena sádrová dlažka za účelem jeho stabilizace. Odstraňuje se individuelně v průměru po 7 až 14 dnech, v závislosti na typu zákroku, zhruba ještě měsíc si ji pacient nasazuje na noc. První noc až dvě trávíte u más na klinice. 3-4. den se dostaví na převaz rány a odstranění tamponády. Pokud jsou během oprace použity nevztřebatelné stehy, jsou odstraněny 7-9 den po operaci.Během prvních dnů po operaci počítejte s většími či menšími otoky obličeje, zejména v oblasti očních víček. Tyto otoky se většinou zhoršují při prudkých výkyvech teploty. Často se také objevují krevní podlitiny. To vše se dá velice rychle upravit pomocí obkladování a chlazení. Drobnější otoky však můžete pozorovat i po dobu týdnů až měsíců. Také můžete mít delší dobu pocit ucpaného nosu, což je způsobeno otokem nosní sliznice. Nedoporučuje se smrkat po dobu asi jednoho týdne. Pacienti si většinou na výraznější bolesti nestěžujía sám urychluje proces hojení tlakovými masážemi, které působí jako prevence před komplikacemi.

Výrazná fyzická zátěž se nedoporučuje po dobu asi tří týdnů. Zvláště nebezpečné jsou míčové sporty, při kterých hrozí poranění nosu. Jelikož se operovaný nos formuje a svého stabilního tvaru dosahuje až po roce od operace, je dobré míčové hry, box a jiné bojové sporty odsunout až na dobu, kdy je nos pevně zformován.. V létě by se pacient neměl opalovat minimálně 3 měsíce po operaci, protože hrozí nepřirozená pigmentace opraveného nosu.

Operace nosu stojí 20.000,- Kč nebo 26.500,-Kč (podle rozsahu výkonu).

O formě operace se rozhoduje při konzultačním vyšetření,při kterém jste o veškeré problematice informováni.Za konzultaci účtujeme platbu 500 kč. Tato částka je Vám při podstoupení zákroku vrácena. Máte-li reálný zájem o operaci,objednejte se prosím k nezávaznému konzultačnímu vyšetření.

S pozdravem

MUDr. Hubert Topinka, Lékařský dům Praha 7
www.ld.cz

Odpovědi čtenářů

Zatím žádná čtenářka nepřidala svůj názor.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice