psychologicka-poradna Poradna | Psychologická poradna | - Chytrá žena
Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Psychologická poradna

Psychologická poradna
Odpovědět na dotazZpět na téma Psychologická poradna


Vložil:
Iveta
Datum vložení:
11:32 27.10. 2008
Poslední odpověď:
30.01.2009 08:38 hod.
Dotaz :
Dobrý den,mám takový problém a nevím jak ho řešit a proto vás prosím o radu.Téměř dva roky mám přítele. Po třech měsících vztahu jsme spolu začali žít,nebot se rozváděl a musel prodat svůj byt. ze začátku bylo vše v naprostém pořádku,ale poslední dobou je vše jinak. Přítel nechává všechno na mě!!!!!!!! S ničím mi nepomáhá a k tomu si každých 14dní bere na víkend svoje 2děti. Musím podotknout,že já mám také dvě děti!!!!!!!!!!!!!!!!!!Je toho na mě hodně a když se chci bavit na toto téma tak mi oponuje tím,že dlouho do večera pracuje.Ale já také přeci chodím do práce a obstarávám děti a domácnost!!!!!!!!Přijde mi to nefér!!!!!!!!!!!!!!!!!Vypadá to jako by zneužíval toho jaká jsem a co pro něj všechno dělám.Uvítám jakou koliv radu DĚKUJI

Odpověď odborníka

Vložil:
Chytrá Žena
Datum vložení:
11:39 28.10. 2008
Dobrý den, děti, ať už partnerovi nebo Vaše, byste měla řešit jako první, ale neměla byste je brát jako něco, co negativně zasahuje do Vašeho vztahu. KDyž jste se poznali, oba jste děti již měli a situaci jste znala. Důležité je, že máte nastavena pravidla návštěv, také je velmi důležité, mít dobrý vztah navzájem (Vy s jeho dětmi a děti mezi s sebou) - brát je společně na výlety apod. Pokud bude mezi nimi rivalita či nesnášenlivost, způsobí si to většinou rodiče sami. Věřím, že si partner nějakou malou chvilku najde, jen na něj nesmíte vyrukovat s tím, že už to takhle nejde a musíte si promluvit. Zkuste to s klidnou hlavou. Nepíšete nic o vztahu - láska apod., zda je Váš vztah na úrovni manželského zvyku, či zamilovanosti. Z uvedeného vyplývá, že Vás bere jako jistou partnerku, se kterou může počítat a vůbec nežije v nejistotě, což doporučuji změnit. Manželé nejste a pokud nemáte závazky typu společný byt, hypotéka, děti apod. tak by rozhodně měl důvod s Vámi na požadovaná témata hovořit. A to že celé situace může zneužívat, ano, to je možné, je otázkou, zda je v práci opravdu tak dlouho, zda se podílí finančně na dalších chodu domácnosti. Celou situaci si vyhodnoťte ze všech stran, než na něj zatlačíte, zvažte, zda zvládnete život bez něj. PArtnerství je o vztahu, důvěře, spolupráci, příjemném soužití, lásce....... nikoliv o využívání. Držím palce. Chytrá Žena

Odpovědi čtenářů

Vložil:
Datum vložení:
08:38 30.01. 2009
Dobrý den,také jsem něco podobného zažila.řešila jsem věci,které jsem řešit když jsem byla sama se svýma dětma řešit nemusela(mám čtyři děti)najednou se to na mě začalo všechno nabalovat a já jsem si položila otázku jestli mi nebylo líp když jsem byla jenom s dětma a zjistila,že bylo.Odešla jsem a jsem spokojenější.Příde mi že chlap který odejde od manželky rovnou k druhé ženě a ta okamžitě začne fungovat v jeho životě jako ta před ní,někdy i líp tak to bere jako samozdřejmost a neváží si toho.Možná je dobré nechat ho si vyskoušet žít chvilku samotného,buď zjistí jakou ve Vás měl oporu a nebo zjistíte tak jako já,že tenhle mužskej za to opravdu nestojí.Ještě jedna pravda:Lidé se k Vám vždcky chovají tak jak Vy jim dovolíte.Je to opravda.Přeji Vám hodně štěstí a toho nejbáječnějšího chlapa pro Vás.

Vložil:
Datum vložení:
13:59 23.12. 2008
A proč jsi na všechno sama? Teda předpokládám, že už děti jsou ve věku, že mohou pomáhat ony. Nevidím důvod, proč by třeba po obědě nemohly umýt nádobí, zatímco ty si natáhneš uběhané nohy. Čím dřív začneš požadovat spolupráci, tím dřív se ony naučí, že nic není zadarmo a tobě ubyde starostí. Mám tři děti a nádobí začala být jejich starost asi tak od 4.třídy nejstarší dcery. A manželovy děti zapoj taky, když mohou jíst a pít, tak mohou i pomáhat. Naše děti musely pomáhat i s vařením, jako třeba oloupat brambory na knedlíky - mají je neskutečně rády a pro mě nebyl problém je uvařit, ale proč jim nedat trošku povinností.Oloupat cibuli, donést zeleninu či brambory ze sklepa, zamést nepořádek, to jsou všechno věci, které mohou dělat. No, a co se týče vašeho přítele, souhlasím s názory děvčat přede mnou.

Vložil:
Datum vložení:
23:13 22.12. 2008
Já myslím,že byjste měla zkusit nic doma nedělat a odejít třeba na dva dny někam pryč.Odreágovat se a nechat mu tam ty děti aby věděl jeké to je se o ně starat a pak si to možná uvědomí jaká je to práce. a když né tak bych odešla.

Vložil:
Datum vložení:
23:11 22.12. 2008
Myslím, že přítele děti pro Ivetu nejsou překážkou, bude je tam mít ráda, ale pokud nebude na vše sama. Už tady někdo psal, že by sis měla zjistit, proč se vlastně přítel rozvedl...nebyl třeba důvod, který ty popisuješ, krachem i jeho manželství? Upřímně říkám, že s chlapem, který si zvykl na tvé podstrojování a kmitání těžko hneš, ale měla by sis dupnout a jednat, pokud chceš vztah zachránit. Pokud máš pocit, že jsi už vyzkoušela vše, co se dalo, jednej razantně, žádná ultimáta, ale vysvětli mu jasně, že takhle to dál prostě nejde, že ty také chodíš do práce a nejsi žádná buchta, která bude kmitat od zastávky MHD na nákup, pak k plotně a ještě večer trochu sexu by nechtěl?

Vložil:
Datum vložení:
12:26 22.12. 2008
Mám za sebou čtyřicet let manželství. Pokud váš přítel se takto chová po dvou letech a není přístupný jakékoliv domluvě, odešla bych. Lepší to nebude, s tím musíte počítat.

Vložil:
JanaOssend
Datum vložení:
02:30 28.10. 2008
Milá Iveto - máš smůlu, ale i s tím se dá něco dělat. Je třeba donutit muže komunikovat ať tak či tak - máme hodně "holčičích" možností k donucování mužů. Pokus se je použít. V každém případě musíš sama vědět, co je pro tebe lepší - buď dělat otroka, nebo praštit do stolu a tím počítat i s tím, že se to rozpadne a zůstaneš sama. Ne, že by to tak muselo dopadnout, ale může. Dobré by bylo zjistit, jaký opravdový důvod rozpadu jeho prvního manželství to vůbec byl. V každém případě je vidět, že si zvykl, že ty budeš jeho otrokem a on bude jen přijímat. Rada je drahá - v tomhle případě si rozmysli, jestli chceš dál dělat služku, nebo ti stojí za to od něj odejít. Zpoloviny se muži pak nad sebou zamyslí a k rozchodu nemusí dojít. A jeho děti? s tím jsi opravdu musela počítat, ale ne s tím, že budeš na všechno sama. On je partner a partnerství je spolupráce. A teď jedna otázka. Byla jsi dost razantní ve snaze přimět jej k diskusi? Nedala jsi mu příležitost zlenivět tím, že jsi se starala úplně o všechno ve snaze miláčkovi udělat to nejnej? Nejdržíve si to promysli, třeba prober s kamarádkou nebo babičkou, popř. s matkou a pak jednej. Dlouho to ale neodkládej, mohlo by se ti stát, že pak už to nebude mít řešení. Budeš se užírat a váš vztah půjde do háje, protože se začnete hádat a ty ho začneš nejprve trpět a pak i nenávidět, nebo si jej přestaneš vážit - to je skoro totéž v konečném důsledku. Držím ti palce. Je to těžké rozhodování, ale dej si čas a nic neřeš s horkou hlavou.

Vložil:
knedlinka
Datum vložení:
15:17 27.10. 2008
Ahoj. Tak s těma přítelovo dětma si musela počítat, že si je bude brát k vám domů, a to že ty máš také své 2 děti na tom asi nic nemění. I tvůj přítel chce mít své děti u sebe.To že ti nepomáhá, to je všude stejné. Na začátku vztahu je to jiné, ale poté přítel ,,zlenivý,,. Jestli ti můžu poradit, tak bys měla přítele na toto téma popohnat, měli by jste si o tom promluvit. Řekni mu, to co cítíš, to, co jsi napsala sem. Držím ti palce!

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Košík