diety-a-hubnuti Poradna | Diety a hubnutí | Dieta - Chytrá žena
MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 13.05. 2024
Dnes má svátek Servác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Diety a hubnutí

Ptejte se naší odbornice, jak rozumně a pokud možno dlouhodobě snížit hmotnost, jak se stravovat, jaký pohyb provozovat a jak změnit životní styl, abyste se Vy i Vaše tělo cítili lépe. Na dotazy Vám bude odpovídat Mgr. Iva Belasová, vedoucí poradny snižování hmotnosti Merrylinka.
Odpovědět na dotazZpět na téma Diety a hubnutí


Vložil:
Dita
Datum vložení:
15:55 05.02. 2008
Poslední odpověď:
10.03.2008 16:21 hod.
Dotaz : Dieta
Mám dceru je jí 9let a má 42kg jsem z toho neštastná nevím co dělat.Začala sportovat snažíme se omezovat jídlo a pořád nic poradte mi prosím jak na to jsem bezradná předem děkuji V.

Odpověď odborníka

Vložil:
Mgr. Iva Belasová
Datum vložení:
16:21 10.03. 2008
Poradna Merrylinka se zabývá nadváhou a obezitou dospělých. Léčba dětské obezity má svá specifika a upravit dětský jídelníček a hlavně jeho dodržování není úplně jednoduché. Hubnutí u dětí jde vždy ruku v ruce s celkovou změnou životního stylu u celé rodiny. Jídelníček musí změnit všichni členové rodiny, celá rodina musí začít trávit sportovně volný čas atd. Předpokládám, že Váš pediatr již vyloučil onemocnění štítné žlázy, diabetes aj. Pokud je Vaše dcera zdravá, doporučuji Vám podívat se, zda ve Vašem městě neprobíhají rodinné kurzy na snižování váhy. Jsou určeny pro děti a dospívající od 8 let + musí se kurzu účastnit 1 rodič či prarodič. Podívejte se na stránky společnosti STOB (www.istob.cz), kde v sekci Děti s nadváhou najdete potřebné informace, dozvíte se i více o dětské nadváze, její léčbě…

Na skladbu jídelníčku vhodného pro děti se můžete také podívat na stránky www.vyzivadeti.cz a www.zdrava5.cz. Léčbou dětské nadváhy se zabývají např. v lázních Bludov, Jeseníkách či Poděbradech. Na stránkách www.merrylinka.cz si můžete stáhnout energetické hodnoty potravin a pomocí počítačového programu E - master si můžete s dcerou vypočítat denní energetický příjem. Nebuďte bezradná, věřím, že se váha Vaší dcery upraví. Děti v tomto věku rychle rostou a postava se Vaší dceři může velmi rychle změnit. Hlavně si dávejte pozor, aby se Vaše obavy a poznámky k její váze se nedotkly její psychiky. Tam mohou nastat mnohem závažnější problémy.

S pozdravem
Mgr. Iva Belasová
Poradna Merrylinka

Více informací najdete také na www.merrylinka.cz

Odpovědi čtenářů

Vložil:
Kačen
Datum vložení:
21:00 06.02. 2008
Váha nejde dolů rychle, někdy trvá než organismus najede na tu správnou cestu, jinak bych se poradila s dětskou lékařkou, děti mají totiž jiné diety než dospělý, neomezuje se tam tolik potravin.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !