diety-a-hubnuti Poradna | Diety a hubnutí | dietní doplňky a hubnutí - Chytrá žena
Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Diety a hubnutí

Ptejte se naší odbornice, jak rozumně a pokud možno dlouhodobě snížit hmotnost, jak se stravovat, jaký pohyb provozovat a jak změnit životní styl, abyste se Vy i Vaše tělo cítili lépe. Na dotazy Vám bude odpovídat Mgr. Iva Belasová, vedoucí poradny snižování hmotnosti Merrylinka.
Odpovědět na dotazZpět na téma Diety a hubnutí


Vložil:
IRENA
Datum vložení:
15:30 05.10. 2008
Poslední odpověď:
05.10.2008 19:32 hod.
Dotaz : dietní doplňky a hubnutí
chtela bych se zeptat jestli muzu brat dietni doplnky na hubnuti pokud jeste kojim,je tam sice napsano ze ne ale nenasla jsem ve slozeni nic co by mela ublizit.

Odpověď odborníka

Vložil:
Mgr. Iva Belasová
Datum vložení:
19:32 05.10. 2008
V době kojení není vhodné držet přísné diety, protože redukční dieta by se mohla odrazit na kvalitě Vašeho mateřského mléka a Vašemu miminku by mohly chybět některé základní živiny. Nedoporučovala bych ani žádné dietní doplňky, obsahují často látky, které nejsou vhodné pro kojící. Vydržte, až přestanete kojit, bude dost příležitosti to dohnat. Při dietě se mohou do mateřského mléka dostávat škodliviny, které tělo produkuje při odbourávání tukové tkáně.

Jezte menší porce, jezte pravidelně, vyhýbejte se potravinám, které jsou příliš energeticky náročné a obsahují prázdné jouly. Jezte více zeleniny a další potraviny s dostatečným obsahem vlákniny jako ovoce, celozrnné pečivo, luštěniny. Zařaďte do svého jídelníčku dostatek bílkovin - nízkotučné mléčné výrobky, libové maso. Energetické hodnoty potravin si můžete stáhnout na www.merrylinka.cz. Dávejte si pozor na nadýmavé potraviny, hlavně na luštěniny, šťavelová zelenina kromě brokolice se jedná o květák, kapustu, růžičkovou kapustu, dále pálivá jídla, česnek či cibule.

Dále se snažte co nejvíce pohybovat. Zpočátku choďte hlavně na delší a svižnější procházky a začněte pozvolna cvičit. Jako vhodná pohybová aktivita se doporučuje: rychlá chůze (ve Vašem případě svižnější procházky s kočárkem), jízda na kole či rotopedu, plavání a cvičení v teplejší vodě nebo také cvičení při hudbě nebo tanec. Ideální je začít cvičit pozvolně a postupně si zvyšovat zátěž. Vytvořte si svůj vlastní program pohybové aktivity. Doporučuje se cvičit 3x týdně 1 hodinu nebo několikrát do týdne 30-40 minut. Doporučuji aerobní cvičení doplnit i mírným posilováním břišních svalů a pánevního dna. (o vhodném cvičení se poraďte se svým gynekologem, který Vám poradí, kdy ve Vašem případě po porodu se cvičením začít).

Pokud by Váš problém přetrvával i po ukončení kojení, můžete se poradit se svým gynekologem o možnosti podpůrných léků na hubnutí a hubnou pod dohledem lékaře. Léky byste ale mohla užívat také pouze až po ukončení kojení.

Přeji Vám úspěšné zdolání Vašich kilogramů a krásné a hlavně zdravé miminko.

S pozdravem Iva Belasová

Více informací najdete také na www.merrylinka.cz

Odpovědi čtenářů

Zatím žádná čtenářka nepřidala svůj názor.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !