diety-a-hubnuti Poradna | Diety a hubnutí | diety - Chytrá žena
MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Diety a hubnutí

Ptejte se naší odbornice, jak rozumně a pokud možno dlouhodobě snížit hmotnost, jak se stravovat, jaký pohyb provozovat a jak změnit životní styl, abyste se Vy i Vaše tělo cítili lépe. Na dotazy Vám bude odpovídat Mgr. Iva Belasová, vedoucí poradny snižování hmotnosti Merrylinka.
Odpovědět na dotazZpět na téma Diety a hubnutí


Vložil:
Adela
Datum vložení:
20:11 13.10. 2007
Poslední odpověď:
06.02.2008 21:05 hod.
Dotaz : diety
dobry den prosim poradte mi je mi teprve 14let a uz mam velkou nadvadu potřebovala bych zjistit kolik musim zhubnout abych nahvahu nemela měřím asi 162cm a važím 84kg. Pořád držím nějake diety ale vždy to poruším ani nevím co mam jíst předem a mnoho děkuji za odpověd

Odpověď odborníka

Vložil:
Mgr. Iva Belasová
Datum vložení:
15:22 23.10. 2007
Pokud chceš vědět, jak na tom s váhou jsi, tak se podívej na stránky společnosti STOB (STop OBezitě) www.istob.cz. Jedná se o společnost, která se zabývá dětskou obezitou a nalezneš zde i kontakty na centrum v blízkosti bydliště. Při tvé výšce bys však měla mít maximálně 62 kg.

A teď již k samotnému hubnutí. Tvé tělo je ještě ve vývoji, a proto nejde držet přísné redukční diety, ale je možné trochu upravit Tvé stravovací návyky a přidat více pohybu, zkrátka trochu změnit Tvůj životní styl.

Redukce musí být hlavně pozvolná – doporučený měsíční úbytek by neměl být větší, než 1 kg. Rychlá změna nemá obvykle dlouhého trvání a mohla bys záhy shozené kilogramy nabrat zpět. Určitě se o všem poraď se svými rodiči. Oni Ti při Tvém hubnutí musí pomáhat a podporovat Tě. Doporučuji také, abyste se společně obrátili na Tvého praktického lékaře.


Doporučovala bych Ti jíst pravidelně v menších porcích, každé 2-3 hodiny, tzn. 5-6x denně. Určitě se neboj toho, že budeš jíst často. Naopak je to správně, jelikož metabolismus se nastartuje a tělo bude vědět, že má všeho dostatek a nebude si muset ukládat. Lidé si často myslí, že čím méně budou jíst, tím více zhubnou. Zhubnout mohou, ale po ukončení diety, se jim kila znovu vrátí, někdy přiberou i více. Proto je velice důležité, aby sis na pravidelné stravování zvykla a potom tento zvyk už nebudeš vnímat ani jako nějakou dietu, ale stane se součástí Tvého života.

Co se skladby týče, tak Tvůj jídelníček by měl být vyvážený a pestrý, je vhodné jíst dostatek nízkotučných mléčných výrobků (sýry do 30% tuku, jogurty okolo 2-3 % tuku, netučný tvaroh, sýr Cottage), libové maso, zeleniny (min. 400 g na den), ovoce (1-2 porce za den), celozrnné pečivo, luštěniny a zároveň omezit smažené pokrmy, tučná jídla, přílohy, sladké nápoje a sladkosti obecně. Nezapomínej na dodržování pitného režimu. Denně vypij 2-3 litry neslazených nápojů.

Pokud chceš vědět více o správném stravování, tak se podívej na internetové stránky http://www.vyzivadeti.cz/, kde najdeš rady a informace o stravování pro děti a dospívající.

Doporučuji Ti také najít si nějaký sport, který by Tě bavil a začít pravidelně sportovat, tak 2-3x týdně. Začni aktivně trávit volný čas – jezdi na kole, na in-line bruslích, v zimě choď bruslit na led a do všech těchto aktivit zkus zapojit i své rodiče, alespoň o víkendech.

Držím palce!!

S pozdravem Mgr. Iva Belasová

Odpovědi čtenářů

Vložil:
pavlina
Datum vložení:
21:05 06.02. 2008
proc se nesmi cerna kava nebo vyrazne omezit

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !