diety-a-hubnuti Poradna | Diety a hubnutí | dotaz - Chytrá žena
8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Diety a hubnutí

Ptejte se naší odbornice, jak rozumně a pokud možno dlouhodobě snížit hmotnost, jak se stravovat, jaký pohyb provozovat a jak změnit životní styl, abyste se Vy i Vaše tělo cítili lépe. Na dotazy Vám bude odpovídat Mgr. Iva Belasová, vedoucí poradny snižování hmotnosti Merrylinka.
Odpovědět na dotazZpět na téma Diety a hubnutí


Vložil:
Hana
Datum vložení:
21:14 18.10. 2008
Poslední odpověď:
13.11.2008 16:50 hod.
Dotaz : dotaz
dobrý den chtěla sem se zeptat vážím 80 kilo a měřím 167 cm a mám věčí břívho a boky. Nevíte co na to účině pomáhá?

Odpověď odborníka

Vložil:
Datum vložení:
16:50 13.11. 2008
Vážená paní,

na výšku 158 cm byste měla vážit okolo 58 kg, což znamená, že máte zhruba o 13 kg více. Každý z nás má jiné dispozice k rozložení tuku v těle. Ženy mají často tuk nahromaděn právě na stehnech a hýždích a tvar jejich těla připomíná hrušku (gynoidní obezita).

Pomáhá pozvolné hubnoutí a cvičení na t problematické partie. Můžete se poradit i se svým gynekologem, který by Vám mohl ve Vašem snažení pomoci podpůrnou farmakoterapií, která by Vám pomohla lépe zvládnout počáteční problémy s hubnutím. Začněte jíst pravidelně a zmenšute si své porce. Zaměřte se i na skladbu. Je potřeba omezit potraviny s obsahem tuku a cukru (sacharidy), zařadit do jídelníčku dostatek bílkovin - nízkoenergetické mléčné výrobky, libové maso a rostlinné bílkoviny jako sója a ostatní luštěniny. Dále je vhodné jíst více zeleniny, alespoň 400 g denně a další potraviny s dostatečným obsahem vlákniny jako ovoce, celozrnné pečivo, luštěniny. Důležité je i dodržování pitného režimu - denně vypít okolo 3 litrů neslazených nápojů.

Můžete se inspirovat na internetových stránkách www.merrylinka.cz, kde můžete vyuřít internetový program E - master. Naleznete zde i kontakty na Obezitologická procoviště a různé tipy na zdravou výživu. Ohledně jídelníčku se můžete poradit i na bezplatné telefonní lince 800 116 116.

S pozdravem Iva Belasová

Více informací najdete také na www.merrylinka.cz

Odpovědi čtenářů

Vložil:
dotaz
Datum vložení:
08:56 06.11. 2008
ahoj Hani, jsme na tom trošku podobně. Já mám tu výhodu, že když začnu každý den pravidelně cvičit na břicho - tak min.100 lehů sedů - těch mírnějších, tak mám za tři týdny pěkné bříško:-) Jenže jsem lenoch, a moc se mi nechce. Potřebovala bych zhodit i zadek. Můj problém je pevná vůle....ta je slabá. VYdržela jsem 3 týdny jíst zdravé věci a nepřejídat se sladkým, jíst častěji v menších dávkách a cvičit a šlo to. Sice pomalu ale zhubla jsem, budu zase muset začít jinak budu za chvíli jako sud. Nejlepší je začít s kamarádkou, ale to se říká a těžko dělá, žádná kamarádka u toho dlouho nevydrží, většinou zůstane u těch řečí. Řekni si, že se máš ráda, a vlastně chceš jen něco dělat pro tělo, jez zdravěji, častěji po menších porcích a pravidelně cvič. Uvidíš, že se výsledky dostaví, ale musíš mít v pořádku psychiku a nemyslet na to, že hubneš:-)

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !