diety-a-hubnuti Poradna | Diety a hubnutí | maso a sladké - Chytrá žena
MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Diety a hubnutí

Ptejte se naší odbornice, jak rozumně a pokud možno dlouhodobě snížit hmotnost, jak se stravovat, jaký pohyb provozovat a jak změnit životní styl, abyste se Vy i Vaše tělo cítili lépe. Na dotazy Vám bude odpovídat Mgr. Iva Belasová, vedoucí poradny snižování hmotnosti Merrylinka.
Odpovědět na dotazZpět na téma Diety a hubnutí


Vložil:
mirka
Datum vložení:
07:31 14.10. 2007
Poslední odpověď:
25.10.2007 15:39 hod.
Dotaz : maso a sladké
prosím vás, poslední dobou jím jenom maso a sladké, nic jiného nemusím, dá se s tím něco dělat. to sladké mohu, vlastně se na něj klepu celý den. děkuji za odpověd mirka

Odpověď odborníka

Vložil:
Mgr. Iva Belasová
Datum vložení:
15:39 25.10. 2007
Konzumovat pouze maso a sladkosti není samozřemě vhodná strava. Do jídelníčku byste měla zařadit dostatek ovoce, zeleniny, nízkotučných mléčných výrobků aj. Ohledně skladby se můžete inspirovat na našich internetových stránkách www. merrylinka.cz nebo na bezplatné telefonní lince 800 116 116. Chutě na sladké mohou být způsobeny nevyváženou stravou či stravou bohatou na sacharidy s vysokým glykemickým indexem (GI). Jezte spíše potraviny s nižším GI, ty totiž pomaleji uvolňují do organismu sacharidy a to zabraňuje nadměrnému kolísání krevního cukru. Zvýšené kolísání krevního cukru má právě za následek zvýšené chutě na sladké, vlčí hlad…. Více o GI potravin najdete také na www.mwrrylinka,cz. Snažte se jíst menší porce, ale častěji. Jídlo si rozdělte na 5-6 porcí během dne. Občas zařaďte i něco sladkého, např. kousek kvalitní čokolády s vyšším obsahem kakaové hmoty (70%). Lepší je sladké zařadit v první půlce dne, tělo do večera ještě přijatou energii spálí.

Neuvádíte, jak velkou máte nadváhu, pokud máte BMI vyšší než 27, tak lze také hubnutí podpořit léky na snižování hmotnosti, některé z nich tlumí pocity hladu a omezují trochu i chutě na sladké. Léky určené k léčbě obezity jsou vázané na lékařský předpis, a proto více informací žádejte u svého lékaře nebo lékárníka.

S pozdravem Mgr. Iva Belasová

Odpovědi čtenářů

Zatím žádná čtenářka nepřidala svůj názor.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !