diety-a-hubnuti Poradna | Diety a hubnutí | Nadvaha - Chytrá žena
MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Diety a hubnutí

Ptejte se naší odbornice, jak rozumně a pokud možno dlouhodobě snížit hmotnost, jak se stravovat, jaký pohyb provozovat a jak změnit životní styl, abyste se Vy i Vaše tělo cítili lépe. Na dotazy Vám bude odpovídat Mgr. Iva Belasová, vedoucí poradny snižování hmotnosti Merrylinka.
Odpovědět na dotazZpět na téma Diety a hubnutí


Vložil:
Lucie
Datum vložení:
19:53 13.10. 2007
Poslední odpověď:
29.11.2007 11:32 hod.
Dotaz : Nadvaha
Dobry den, potrebovala bych poradit ohledne nejake diety. Nikdy jsem nemela problem s vahou, az cca v posledni trech mesicich..Pretim jsem zadnou dietu nedrzela, zato jsem zila dost sportem..Chodila jsem na spinning, do posilovny, tancovala jsem a to temer kazdy den v tydnu..Pak jsem ale prestala, kvuli praci a zmene bydiste a zacala se spatne stravovat, nejvice jsem jedla vecer, no a to se projevilo na me vaze, pribrala jsem asi 4kg-bricho a stehna, coz je pri me vysce 161cm dost videt, strasne mi to vadi a tak jsem znovu zacala chodit do posilovny, chodim 5x tydne, denne jezdim hodinu na kole a jim jen do 18h, ale kila se me drzi stale :{

Odpověď odborníka

Vložil:
Mgr. Iva Belasová
Datum vložení:
15:17 23.10. 2007
Občas se stává, že organismus, který je navyklý na velký energetický výdej už na trénink nereaguje dostatečně rychle. Vaše svaly jsou trénované a cvičení je pro Váš organismus méně zátěžové, než pro člověka, který dlouhá léta necvičil. Buďte proto trpělivá. Cvičení Vám pomohlo v tom, že již nejde Vaše váha nahoru, ale hubnout jste zatím nezačala. Navíc pro hubnutí je vhodnější aerobní pohybová aktivita a to 3 x týdně a pouze 1x týdně posilovna. Pokud byste chtěla postavu zpevńovat, doporučuje se 3x týdně posilovna a 1x týdně aerobní činnost. Myslím, že není nutné 5 x týdně být v posilovně. Pro hubnutí je nutné i upravit svůj jídelníček a jíst cca 5x denně v menších porcích, hodně pít, jíst zeleninu, ovoce, kvalitní bílkoviny, celozrnné pečivo, kuřecí maso a ryby a sladkostmi se obdarujte jen čas od času. Inspirovat i na našich internetových stránkách www. merrylinka.cz, popř. na bezplatné telefonní lince 800 116 116.

Existují i pravidla jak se při cvičení stravovat. Aerobní cvičení a anaerobní cvičení mají opačná pravidla. Po posilování (anaerobní cvičení) byste do sebe měla dostat kvalitní bílkoviny proto, že svaly se při posilování lehce naruší a vy je potom musíte zregenerovat. Proto je velice důležité jíst po posilování kvalitní bílkoviny nebo si zakoupit ve fitness centru proteinový nápoj a doma již také nic nejíst.

Aerobní cvičení je zase vhodnější zařadit na ráno. Pokud cvičíte večer, neměla byste již po cvičení jíst.
Další pravidlo je, že hodinu před cvičením byste neměla jíst, aby Vám během cvičení nebylo nevolno. Stejně tak to i platí po cvičení. Tělo ještě cca hodinu spaluje, i když již necvičíte, proto je potřeba, abyste organismus nezatěžovala další činností. Po cvičení tedy hodinu až dvě nejezte (netýká se to ale proteinového nápoje, ten by měl být vypit do 30 minut po posilování).
Věřím, že se Vám brzy vrátí Vaše vytoužená postava.

S pozdravem Mgr. Iva Belasová

Odpovědi čtenářů

Vložil:
limi
Datum vložení:
11:32 29.11. 2007
Taky mam takový problem, neřím 160 cm,tak je také každé to kilčo videt, cvičit a cvičit,tuk se meni na svaly, tak ne se vážit, ale měřit

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !