diety-a-hubnuti Poradna | Diety a hubnutí | vhodná dieta - Chytrá žena
MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 12.05. 2024
Dnes má svátek Pankrác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Diety a hubnutí

Ptejte se naší odbornice, jak rozumně a pokud možno dlouhodobě snížit hmotnost, jak se stravovat, jaký pohyb provozovat a jak změnit životní styl, abyste se Vy i Vaše tělo cítili lépe. Na dotazy Vám bude odpovídat Mgr. Iva Belasová, vedoucí poradny snižování hmotnosti Merrylinka.
Odpovědět na dotazZpět na téma Diety a hubnutí


Vložil:
Miroslava
Datum vložení:
17:37 06.02. 2008
Poslední odpověď:
10.08.2008 20:15 hod.
Dotaz : vhodná dieta
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli by jste mi neporadili vhodnou dietu. Nebo aspoň jídla(potraviny), které velice škodí tělu. Je mi 16 let, měřím tak 160 cm a vážím 50 kg. Moje matka je silnější postavy a já mám strach, že budu po ní. Chtěla bych tomu nějak předejít. Děkuji předem za Vaše odpovědi!

Odpověď odborníka

Vložil:
Mgr. Iva Belasová
Datum vložení:
14:55 10.03. 2008
Vaše váha je naprosto v pořádku, Vaše BMI je 20 – což je na spodní hranici normální váhy. Vaše obavy jsou naprosto zbytečné. Jedincům s BMI pod 18,5 hrozí zdravotní problémy podobající se až příznakům anorexie - ztráta menstruace, únava, vypadání vlasů, porucha zrakové percepce, časem i celkové vyčerpání. BMI kolem 20 je ideální. Stravujte se zdravě, věnujte se pravidelně sportovním aktivitám a budete se cítit dobře.

Jinak Vaše otázka směřovala k potravinám, které tělu škodí. Nekuřte a omezte konzumaci alkoholu na minimum, hodně pijte, jezte dostatek zeleniny a ovoce, alespoň 400 g denně a další potraviny s dostatečným obsahem vlákniny jako ovoce, celozrnné pečivo, luštěniny. Důležité je i dodržování pitného režimu - denně vypít okolo 3 litrů neslazených nápojů. Zároveň pravidelně sportujte. Pohybová aktivita má celou řadu blahodárných účinků: zpevní Vaší postavu, zvyšuje rychlost metabolismu, odbourává přebytečný tuk a nikoliv svalovou hmotu, lépe se zvládá stres a roste sebevědomí.

S pozdravem
Mgr. Iva Belasová
Poradna Merrylinka

Více informací najdete také na www.merrylinka.cz

Odpovědi čtenářů

Vložil:
omega4
Datum vložení:
20:15 10.08. 2008
Kde je řečeno, že budeš vypadat jako tvoje maminka!? Nikde! Je to jen a jen na tobě. Zdravě se stravuj a dostatečně hýbej. Mluvím z vlastní zkušenosti - moje maminka je taky silnější a já (díky rozumné stravě a dostatku pohybu) štíhlá. Chce to se jen trochu snažit a nerezignovat (moje maminka rezignovala s tím, že její maminka také byla silná).

Vložil:
eve69
Datum vložení:
20:57 15.02. 2008
mno, škodí určitě smažené jídla, sladkosti, hodně čokolády, sladké limonády typu coca cola, kofola... měla bys jíst ryby, kuřecí maso, celozrnné výrobky, zeleninu, ovoce, nízkotučné jogurty, tvyroh a hodně pít-2-3litry neslazené vody, ovocných štáv a nebo zelený čaj.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !