diety-a-hubnuti Poradna | Diety a hubnutí | zhubnout 15kg - Chytrá žena
Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Diety a hubnutí

Ptejte se naší odbornice, jak rozumně a pokud možno dlouhodobě snížit hmotnost, jak se stravovat, jaký pohyb provozovat a jak změnit životní styl, abyste se Vy i Vaše tělo cítili lépe. Na dotazy Vám bude odpovídat Mgr. Iva Belasová, vedoucí poradny snižování hmotnosti Merrylinka.
Odpovědět na dotazZpět na téma Diety a hubnutí


Vložil:
helena
Datum vložení:
22:04 01.10. 2008
Poslední odpověď:
07.10.2008 16:16 hod.
Dotaz : zhubnout 15kg
dobry vecer prosim vas poradte mi jak zhubnout pred rokem jsem mela miminko a zustala mi nadvaha 15 kg nevim jak zhubnout moc dekuju.

Odpověď odborníka

Vložil:
Mgr. Iva Belasová
Datum vložení:
16:16 07.10. 2008
Shodit 15 kg znamená jistý zásah do organismu a není vhodné hubnout příliš rychle. Měly byste si udělat jistý plán hubnutí. Optimální váhový úbytek by se měl pohybovat okolo 0,5 kg týdně - což znamená 24 kg za rok!!!!! Pozvolné hubnutí může být trvalé a dlouhodobě úspěšné.

Na počátku hubnutí byste si měla poctivě zapisovat jídelníček - získáte představu o Vašem denním energetickém příjmu. Měla byste omezit potraviny. které obsahují prázdné jouly (jsou kalorické a dodávají málo potřebných živin). Inspirativní redukční jídelníček a energetické hodnoty získáte na www.merrylinka.cz.
Neměla byste to brát tak, že bude držet dietu, ale pouze změníte stravovací režim. Bude jíst hodně zeleniny 400 g na den a to v syrové i veřené formě. Využívejte zeleninu místo příloh a volte jí vždy, když máte hlad.
Vhodné je i ovoce okolo 150 g na den a 200 - 300 g mléčných výrobku (mléko, jogurt, tvaroh, sýr). 100 - 200 g drubežího masa, kuřecí šunky, ryb. Naopak omezíte pečivo a přílohy. Na den si ponecháte 1 menší přílohu a 1- 2 ks celozrnného pečiva. Budete jíst pravidelně a malé porce, hodně pít a začnete se pozvolna hýbat. Můžete začít svižnou procházkou, doma si cvičit cviky na bříško a výsledek se pozvolna dostaví.
Měla byste si najít někoho ve svém okolí...popř. odborníka na hubnutí, který Vás bude v průběhu hubnutí pravidelně vážit, posilovat a zároveň nad Vámi dohlížet. Můžete se přihlásit do redukčního klubu, kontaktovat obezitologa - seznam naleznete na www.merrylinka, využít pomoci nutričních terapeutů na bezplatné lince 800 116 116 nebo hubnout alespoň s kamarádkou či partnerem. Můžete se domluvit i se svým gynekologem, pokud Váš problém vznikl po porodu, lékař by Vám mohl předepsat i léky na nadváhu a obezitu, které mohou podpořit Vaše snažení a pomohou Vám lépe zvládat pocit hladu.

S pozdravem Iva Belasová

Více informací najdete také na www.merrylinka.cz

Odpovědi čtenářů

Vložil:
Evulka21
Datum vložení:
15:41 05.10. 2008
Já také vedu poradnu na hubnutí, ozvi se, jestli chceš.E

Vložil:
Megy
Datum vložení:
09:56 05.10. 2008
Helenko mámvPraze výživovou poradkyni se kterou vás mohu zkontaktovat. Je to zdravotní sestřička která tomu rozumí. V případě zájmu se ozvěte.

Vložil:
Makena
Datum vložení:
10:02 03.10. 2008
Pokud se Vám nedaří zhubnout, tak si najděte dietní sestru a ta Vám poradí. Pokud by jste měla BMI Kolem 30 a více, tak by Vám mohla pomoci lékařka a napsat léky které by Vám hubnutí usnadnilo, ale je důležité se naučit jíst opravdu jen malé porce. Pokud budete mít zájem tak mi napište a já Vám pošlu dietu kterou jsem dostala na obezitologii. Nyní když paní doktorka viděla úspěch tak mi na moje přání napsala i léky. Kupovat různé preparáty v lékarně nemá velký smysl a jsou zbytečně drahé. Ještě si nechte udělat u svého obvodního lékaře testy zda máte v pořádku štítnou žlázu atd... Přeji hodně úspěchů

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !