pece-o-telo Poradna | Péče o tělo | - Chytrá žena
MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Péče o tělo

Péče o tělo
Odpovědět na dotazZpět na téma Péče o tělo


Vložil:
Tereza
Datum vložení:
20:57 15.07. 2008
Poslední odpověď:
11.08.2008 21:06 hod.
Dotaz :
Mám dotaz ohledně trávení a problémem s vyprazdnováním. Mám s ním problémy už celkem půl roku. Mám občasné zácpy, nadýmání a hodně plynatost.Vyzkoušela už jsem všechno od prášků, jako lactobacilly, acidophilus a pectin, salutil, aloe vera psyllium, a dokonce jsem podstoupila i colonhydroterapii (výplach střev), ale pořád s tím mám problémy. Trápí mě to, bolí mě břicho, mám ho nadmuté, trpím plynatostí, která je velmi nepříjemná. Prosím o radu

Odpověď odborníka

Vložil:
Mgr. Iva Belasová
Datum vložení:
17:44 16.07. 2008
Zácpa je velmi frekventované téma v naší populaci, zejména ženy trpí tímto problémem velmi často. Vy trpíte zácpou prostou, která je spojena s nadýmáním, plynatostí a tlakem v podbříšku. Příčiny mohou být různé, včetně onemocnění střev, ale nejčastější příčinou bývá nesprávné stravování, nepravidelná strava, nedostatečný příjem tekutin, dieta a nedostatek pohybu a stres, ale i užívání některých léků. Ve Vašem případě je důležité se dopátrat, co se změnilo za poslední půl rok ve Vašem životním stylu, zda jste neprodělala některá onemocnění, změna zaměstnání, jiné stravování, změna prostředí.

Co tedy doporučit:

1. Začít dodržovat pitný režim.
2. Pravidelně se pohybovat....denně bychom měly ujít až 10 000 kroků (cca 5 km)!
3. Dbát na skladbu jídelníčku, ale úprava stravování by měla probíhat v postupných krocích.
Dávejte si pozor na konzumaci bílého pečiva, smažených jídel a jídel, která jsou těžce stravitelná.
Zařaďte do jídelníčku potraviny bohaté na vlákninu (zeleninu, ovoce, celozrnné pečivo, můžete si občas dávat hrstku oříšků, semínek). Denně snězte alespoň 1 bílá jogurt, pijte kysané nápoje atd. Snažte se jíst v malých porcích a častěji.
4. Důležité je, najít si chvilku, která je pro vás příhodná a udělat si čas.

Vím, že jste již vyzkoušela řadu prostředků, ale problém se zácpou je dlouhodobá záležitost a rozhodně tomuto problému neprosívá věčné střídání nových přístupů. Potřebujete své tělo nastavit k normálnímu spalování a také k normálnímu vyprazdňování....Psylium můžete užívat jako doplněk stravy, ale musíte jej dobře zapít. Pokud užíváte rozpustnou vlákninu bez dostatečného pitného režimu, může se zácpa ještě prohloubit, současně můžete užívat i probiotické bakterie, ale nekombinujte vše najednou a hlavně buďte trpělivá. Můžete začít tím, že každá ráno hned po probuzení vypijete sklenici vody, může být ochucená citronovou šťávou nebo ředěná džusem, zacvičte si a opět se napijte. Posnídejte pouze jogurt a s tímto režimem vydržte. Můžete vyzkoušet i malou lžičku olivového oleje na lačný žaludek.....

Mgr. Iva Belasová
Poradna Merrylinka

Více informací najdete také na www.merrylinka.cz

Odpovědi čtenářů

Vložil:
Baevisova
Datum vložení:
21:06 11.08. 2008
Taktéž jsem trpěla podobnými obtížemi a jak se ti dostalo rady o pravidelném režimu tak to opravdu účinkuje a hlavně hodně pij a k tomu řádně rozhíbej tělo to zabírá nejlépe...

Vložil:
renat
Datum vložení:
18:50 28.07. 2008
Ahoj, chtěla bych poradit jednu kávovou žličku denně potravinářských otrub do jakéhokoliv jídla. Dají se koupit v lékárně nebo i v obchodě jako je bývalá Jednota. Opravdu to pomáhá.

Vložil:
Marche
Datum vložení:
09:03 28.07. 2008
Mně pomáhá syrovátka - piju ji jednou denně.

Vložil:
tecca
Datum vložení:
19:23 21.07. 2008
Děkuji všem moc za rady, určitě vyzkouším.

Vložil:
SVATA
Datum vložení:
15:02 21.07. 2008
ahoj zkus pít 3x denně bazalku( 1 lžička bazalky zalítá 200ml. horké vody, nech vyluhovat)mě to pomohlo ,měla jsem břicho nafouklé že si každý myslel že jsem těhotná ,až mi to bylo nepříjemné ,protože se mě každý ptal co se mi narodilo.

Vložil:
Luciena
Datum vložení:
22:06 20.07. 2008
Dobrý den,já jsem tímto problémem trpěla několik let,na záchod jsem chodila max. jednou za týden a břicho jsem měla neustále nafouklé.Pak jsem se někde doslechla,že je na to výborný len.Protože samostaně nechutná moc dobře,začala jsem si ho přidávat do snídaně.Už asi rok snídám toto:do obyčejných ovesných vloček vmíchám rozinky,slunečnicové semínko a lněné semínko (cca 2 kávové lžičky)a zaliju jogurtem nebo ovocným zákysem.Zní to jednoduše,ale je to hotový zázrak.Od té doby se vyprazdňuji pravidelně každý den a naprosto bez problémů.Znám spoustu žen s tímto problémem a některé už daly na mé rady a nemohou si to vynachválit.Samozřejmě není nutné takto snídat každý den,ale když tuhle snídani vypustím na více než 3 dny,poznám to.A nebojte - chuťově je to opravdu dobré,a jako startovací jídlo taky super - nasytí,ale člověk se necítí unavený.

Vložil:
SVATA
Datum vložení:
20:08 17.07. 2008
AHOJ TERY TENTO PROBLÉM JSEM MĚLA A VYSKOUŠELA TAK JAKO TY HODNĚ VĚCÍ,AŽ POMOHLO PÍT 1 LŽIČKU BAZALKY 3X DENNĚ.JESTLI OVŠEM NEMŮŽEŠ NA VELKOU TÝDEN ZAJDI SI K LÉKAŘI JESTLI NEMÁŠ ZÁNĚT MOČ. MĚCHÝŘE,MŮŽEŠ TO MÍT I Z TOHO

Vložil:
Pavla
Datum vložení:
09:26 17.07. 2008
Nevím, jestli Vám tímto poradím, ale můj příbuzný měl svého času také podobné zažívací problémy (bolesti břicha, plynatost..). Lékařka mu poradila, ať zkusí ze svého jídelníčku vždy na čas nějakou potravinu vypustit, aby zjistil, co mu to může způsobovat. Když přestal používat umělé rostliné tuky (typu Rama, Flora..), potíže vymizely. Jinak na bolení břicha s plynatostí doporučuju jít si zaběhat.

Vložil:
Lionela
Datum vložení:
16:11 16.07. 2008
Dobrý den, velká většina lidi trpí těmito problémy a zkouší vše dostupné na našem trhu. Osobně jako bylinkářka v oblasti přírodní medicíny doporučuji jablečný ocet.Pozor však na to který. V žádném případě se neuchylujte k tabletám a klasickému jablečnému octu, který je běžně k sehnání. Využijte prodejny zdravé výživy a kupte pouze nepasterizovaný, nefiltrovaný s matečnou kyselinou. Jedině ten je vhodný k vašemu problému. Mimo jiné podporuje správné a časté vyprazdňování, prodlužuje život a je výborným antioxidantem. Jeho cena se pohybuje kolem 89,- za 1/2 litru. Užití 2x denně 1pol. lžíce s 2 dcl vody.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !