pece-o-telo Poradna | Péče o tělo | Cviky vsedě - Chytrá žena
MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Péče o tělo

Péče o tělo
Odpovědět na dotazZpět na téma Péče o tělo


Vložil:
Iva
Datum vložení:
19:20 23.01. 2008
Poslední odpověď:
06.04.2008 13:28 hod.
Dotaz : Cviky vsedě
Které cviky se dají provádět vsedě u počítače?

Odpověď odborníka

Vložil:
Mgr. Iva Belasová
Datum vložení:
18:29 05.02. 2008
Pokud chcete hubnout, u počítače asi moc nezhubnete. K odbourávání tělesného tuku je totiž zapotřebí cvičení aerobního charakteru tzn. taková pohybová aktivita, která dodává tkáním dostatek kyslíku. Při nedostatku kyslíku se zužitkovává jako energetický zdroj glukóza a spalování tuků je omezeno na minimum.

Jako vhodná pohybová aktivita se doporučuje: rychlá chůze, jízda na kole, rotopedu, plavání a cvičení v teplejší vodě nebo také cvičení při hudbě a tanec. Pro jedince s nadváhou nejsou vhodné silové sporty a cvičení, při kterých se zatěžuje páteř a nosné klouby. Ideální je cvičit 3x týdně jednu hodinu nebo vícekrát do týdne půl hodiny.

Každý by si měl nalézt pohybovou aktivitu, která mu vyhovuje a zároveň ho těší a na kterou fyzicky a zdravotně stačí. Inspirovat se můžete v následující tabulce. Hodnoty uváděné v tabulce jsou pouze orientační. Výdej při určité činnosti je ovlivněn věkem, trénovaností, stupněm nadváhy a intenzitou prováděné činnosti.

Pokud provozujete činnosti provázené vsedě nebo činnosti vyžadující malý pohyb rukou, spotřeba energie nepřesahuje 400 kJ/hod. Mezi tyto aktivity patří čtení, psaní, práce na počítači, sledování televize apod. Snažte se alespoň při práci udržovat správný postoj, můžete se protáhnout, stahovat břišní, prsní a hyžďové svaly a hlavně zvyšovat rutinní pohyb. Choďte pěšky po schodech, buďte celkově aktivnější "Každý krok se počítá". Můžete si zakoupit i krokoměr a počítat si počet nachozených kroků. Věřím, že Vás tato aktivita bude bavit. Denně bychom měly nachodit až 10 000 kroků.

S pozdravem
Mgr. Iva Belasová
Poradna Merrylinka

Více informací najdete také na www.merrylinka.cz

Odpovědi čtenářů

Vložil:
nanina
Datum vložení:
13:28 06.04. 2008
Ahoj ja pri počítači sedím na fit lopte občas sa pohupujem do strán dvíham nohy ale hlavne vždy sedím vystretá

Vložil:
Velamen
Datum vložení:
00:59 28.02. 2008
Můžeš stahovat hýžďové svalstvo..Nic jiného zřejmě u počítače nepocvičíš..

Vložil:
petrac
Datum vložení:
18:33 05.02. 2008
v sedě asi moc ne, ale tak je důležitý se protáhnout, ale co takhle se projít, třeba o pauze, do přírody? ;-)

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !