pece-o-telo Poradna | Péče o tělo | dráždivý tračník - Chytrá žena
MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 15.05. 2024
Dnes má svátek Žofie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Péče o tělo

Péče o tělo
Odpovědět na dotazZpět na téma Péče o tělo


Vložil:
Renata
Datum vložení:
14:30 30.07. 2008
Poslední odpověď:
31.07.2008 07:36 hod.
Dotaz : dráždivý tračník
Dobrý den, chtěla bych zde zkonzultovat můj problém (možná spíš patří do kategorie "psychologické"...moje diagnoza již řadu let je dráždivý tračník...nemám sice tzv. učebnicové příznaky, takže nemám křeče v břichu, bolesti ani nic podobného, ale "jen" (!) průjem v situaci, kdy se vzdálím od toalety. Pokud s tím někdo máte zkušenosti, tak víte o čem mluvím. Sice jsem tak nějak přeorganizovala svůj život, nebo lépeřečeno ho přizpůsobila těmto okolnostem, ale zajímalo by mě jak se s tím vypořádávájí jiní. MUDr mi říkal, že tím trpí nemalé % populace. Já to řeším tím, že nejím. Když jdu do města nakupovat, tak do té doby než se vrátím nic jíst nemůžu.Pokud někam jedu, tak držím půst,musím vstávat min 2-3 hodiny předem,to musím x krát na toaletu, a taky jezdím pouze autem nebo vlakem. Do autobusu bych z pochopitelných důvodů nevlezla. Děkuji

Odpověď odborníka

Vložil:
Chytrá Žena
Datum vložení:
14:44 30.07. 2008
Dobrý den, jak píšete správně, část populace tímto problémem trpí, ale v mnoha případech jsou to jen příznaky, které se jako nemoc jen tváří.

Naše doporučení: zařaďte do jídelníčku více potravin obsahující vláknihu (ovoce, zelenina, obiloviny) Jezte v malých dávkách, omezte příjem alkoholu, kofeinu a tučných jídel. Omezte také mléko a produkty, které jsou náchylné ke kvašení (jogurty, sýry, džusy)

Pokud netrpíte nadýmáním a plynatostí, hledala bych příčinu ve Vaší psychice. Zkuste zvládnout Váš stres a nervové vypětí. Relaxujte a každý den alespoň 20 minut cvičte. Opravdu to chce dodržovat správnou životosprávu a vyhýbat se stresovému prostředí.

Ikdyž se třeba úplně nevyléčíte, popisová situace není normou a s Vaším lékařem byste to opravdu měla dále řešit.

Držíme palce. Chytrá Žena

Odpovědi čtenářů

Vložil:
Renata
Datum vložení:
07:36 31.07. 2008
Ještě jestli tedy můžu zareagovat na vaši odpoveď...když ono je tohle totiž jádro pudla-moje stresové prostředí není vyloženě konkrétní (návštěva tchýně a pod:-),můj spouštěcí mechanismus je aktuální nedostupnost WC...tudíž nákupy, jakékoliv zařizování,procházky atd atd o cestování ani nemluvě. Souhlasím s Vámi, že problém bude nejspíš v psychice,proto by mě zajímalo, zda nemá někdo v této souvislosti zkušenosti třeba s hypnózou nebo podobnými praktikami.Protože rozumově si to člověk vyjasní, ale holt tělo tomu nějak nechce rozumět Děkuji.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !