psychologicka-poradna Poradna | Psychologická poradna | - Chytrá žena
Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Psychologická poradna

Psychologická poradna
Odpovědět na dotazZpět na téma Psychologická poradna


Vložil:
Anna
Datum vložení:
08:03 17.12. 2007
Poslední odpověď:
22.12.2007 10:35 hod.
Dotaz :
Dobrý den, máme doma takový problém, dcera ve čtvrtém ročníku střední školy najednou napsla žádost o ukončení studia, rozmlouvali jsme jí to s manželem nebo aspoň ji radili,a by přerušila studium a příští rok případně pokračovala.Chce si prý vydělávat peníze a studovat se dá i při práci.Ale nyní je měsíc doma, sice odpovídá na inzeráty, ale práci žádnou zatím nemá.Říkáme jí, že zadarmo doma sedět nemůže.Jak ji donutit,a by konečně začala něco dělat?Máme ji dát ultimátum?S námi moc komunikovat nechce, odsekává na otázky, nikdy se moc nesvěřovala a ani nechce říci důvod, proč studia zanechala.Její třídní nám sdělila, že ve škole problém není, učila se tak průměrně na trojky,někdy 4 z matiky .Já jsem na mateřské dovolené a chodila jsem si přivydělávat, dcera mi chodila pomáhat a dostávala za to část peněz, ale od tohoto měsíce je bez příjmu, skončila brigáda.Když jsem jí navrhovala, zda nepůjde k psychologovi se poradit, tak mi řekla, že není blázen, že nikam nepůjde.Děkuji za odpovd a přeji hezký den.

Odpověď odborníka

Zatím nezodpovězeno.

Odpovědi čtenářů

Vložil:
misana23
Datum vložení:
10:35 22.12. 2007
pro:Remast ono je to tezko, mozna sama nevi, proc se takhle rozhodla. Ja jsem v tom taky nemela zrovna jasno. Hlavne jsem si rikala, ze v dnesni dobe se da studovat v kazdem veku, a chtela jsem byt dospela, pracovat, nebyt financne zavisla na rodicich... No kazdopadne uz se tak rozhodla a svet se nezbori. Ikdyz jste pro dceru chtela to nejlepsi vzdelani, jako vsichni rodice pro sve deti chcou to nejlepsi, mozna to tak ma byt a nakonec bude stastna ikdyz s nedokoncenou stredni skolou. Ja ted ziju treti rok ve spanelsku se svym pritelem, ktery je taky cech, a jsem se svym zivotem spokojena. Rikam si, ze kdybych ze skoly neodesla, a nezacala se ucit kadernici, nikdy bych ho nepotkala. Mozna to tak vsechno ma byt, nevim. Kazdopadne je vase dcera dospela, a ikdyz ve vasich ocich je to porad dite, protoze je vase dite, a v nekterych vecech proste nedokazete pochopit jeji nazory a rozhodnuti, zkuste ji v tom podporit a pomoct, (nemyslim to, abyste po ni nechtela at je zodpovedna a najde si zamestnani a prispiva na domacnost) ikdyz vam z toho sedivi vlasy. Je prece dulezite to, aby byla v zivote stastna... Preju ji hodne stesti. Vam taky a navic pevne nervy.

Vložil:
remast
Datum vložení:
19:29 20.12. 2007
pro Misana 23: dcera napsala oznamení o ukončení studia, důvod neudala a ani když jsem mluvila s tířídní a sni se spolužáky, tak nikdo neví proč se tak rozhodla. nyní je 10 nemocná, to koluje v rodině nějaká viroza a po vánocích si budem muset stát za svým a bude muset pracovat, třeba i brigádně abude přispívat na domácnost.Nyní už s námi začíná trochu víc mluvit(jestli je to tím jak se blíží svátky, kdoví), .

Vložil:
Kačen
Datum vložení:
12:30 19.12. 2007
Tak jsem mluvila se známou co měli ten samý problém, byli na psychologii, bez dcery, ta jim totiž tvrdila, že není blázen stejně jako vám, tam jim řekli, že se k ní mají chovat jako k dospělé, ano ať nestuduje, ale bude pracovat a bude přispívat na domácnost a starat se, aby věděla že to není lehké, bohužel tato má známá to nedokázali, nedovedli si stát na svém a tak dceru živila, do té doby než otěhotněla, smam mám dceru a syna a doufám, že to nebudu muset řešit, jinak držím palce, chce to prý obrnit se a vztrvat.

Vložil:
misana23
Datum vložení:
22:50 18.12. 2007
jeste jsem chtela dodat, ze ja jsem nenapsala zadost o ukonceni studia, ale rovnou oznameni o ukonceni studia...

Vložil:
misana23
Datum vložení:
22:47 18.12. 2007
Ja jsem udelala to same, na obchodni akademii a dostala jsem ultimatum od rodicu. Bud skola, nebo prace. Odjela jsem makat do Prahy, tam jsem prodavala sypane caje a po mesici jsem volala mamce, jestli se muzu vratit domu a chodit do skoly. Dokoncila jsem trilety ucebni obor kadernice. Dneska se s odstupem casu "biju do hlavy" jak jsem mela blizko k maturite. Bohuzel si myslim, z pohledu dcery, ze s manzelem moc nesvedete. Dospivajici divka ma prece vetsi prehled nez jeji rodice. Ji to dojde, to uz ale nenapravi. Preju hodne stesti,,,, vam, manzelovi, ale hlavne dceri.

Vložil:
Kačen
Datum vložení:
21:55 18.12. 2007
Něco podobného zažila známá a ty hrozně bojovali, dcera do školy nešla ani dělat, dneska je maminkou 2 letého chlapečka a dálkově si dodělává studium.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !