psychologicka-poradna Poradna | Psychologická poradna | - Chytrá žena
8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Psychologická poradna

Psychologická poradna
Odpovědět na dotazZpět na téma Psychologická poradna


Vložil:
Eva
Datum vložení:
22:27 27.12. 2007
Poslední odpověď:
16.01.2008 19:28 hod.
Dotaz :
Dobrý den, prosím o radu. Má matka si opět pořezala žíly, konečně ji odvezli do psychiatr. léčeby v černovicích. Zůstal patnáctiletý kluk, o kterého se já jako nejstarší sestra budu starat... Matka bere důchod, co musím udělat, abych ten důchod mohla na poště vybírat? Musím mít nějakou plnou moc? A kde ji vezmu. a jak ji případně udělat nesvéprávnou? Udělala to už několikrát a řekla, že to bude zkoušet tak dlouho, až se jí to povede. poradte prosím.

Odpověď odborníka

Zatím nezodpovězeno.

Odpovědi čtenářů

Vložil:
Kačen
Datum vložení:
19:28 16.01. 2008
Nechte přeposílat důchod do léčebny a ona ho pak může pokud bude chtít předávat vám, nebo postupujte přes sociální odbor. Jinak pokud jde o svéprávnost vaší matky je to dosti dlouhé řízení, které musí stvrdit vždy odborník.

Vložil:
koblih0679
Datum vložení:
17:23 01.01. 2008
Milá Evo, o svéprávnosti a popř. přiřčení do péče musí rozhodnout příslušný soud. Pokud jsou u matky sebevražedné pokusy časté, je tu šance na obojí. Jde o to, zda je vám již 18 let. Důchod nikdo jiný, než matka nedostane, takže nezbývá, než jej opravdu nechat posílat do léčebny. Vy můžete požádat u sociálního odboru příslušného Úřadu práce o sociální dávky (minimálně o příspěvek na nezaopatřené dítě). Přeji hodně štěstí.

Vložil:
llor
Datum vložení:
11:08 29.12. 2007
Evo, na poště byste měla nahlásit, aby byl důchod přeposílán do léčebny, kde je Vaše matka hospitalizována. V otázce péče o bratra a znesvéprávnění Vaší matky se radši obraťte se na sociální odbor příslušný Vašmu bydlišti.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !