psychologicka-poradna Poradna | Psychologická poradna | jak přestat žárlit - Chytrá žena
MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 13.05. 2024
Dnes má svátek Servác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Psychologická poradna

Psychologická poradna
Odpovědět na dotazZpět na téma Psychologická poradna


Vložil:
Lucka
Datum vložení:
14:52 01.11. 2007
Poslední odpověď:
26.11.2007 13:25 hod.
Dotaz : jak přestat žárlit
Dobrý den, ani nevím jak začít, vím jen to, že jsem strašně moc žárlivá, nebo aspoň víc než je zdrávo. Od té doby co chodím s ným přítelem jsem se mu v tomhle nenaučila věřit. Jsme spolu rok a než se mnou začal chodit byl hodně přelétavý. Teď už je hodný jenže já mu pořád nevěřím a podezřívám ho. Vím, že mě nemá kdy podvádět, jsme spolu 24 hodin denně krom práce, a že mě miluje a chce se mnou být ale vadí mi,že si pořád smskuje s jeho kamarádkama, jsem na to uplně vysazená, strašně žárlím. Říkala jsem mu to,ale on řekl, že nic špatného nedělá a že jsou to jen kamarádky a že nepřestane. Říká, že to už přeháním ale nevím jak přestat. Pořád se bojím, že mě podvede a já ho ztratím. Žárlím na všechno a samotné mě to vadí, ale nevím jak přestat. Je to přehnané a potřebuju poradit. Děkuju za odpověď

Odpověď odborníka

Zatím nezodpovězeno.

Odpovědi čtenářů

Vložil:
kattyse
Datum vložení:
13:25 26.11. 2007
Ahoj, v případě žárlení na sms od jiných žen je dobré to přecházet, ovšem záleží na míře. Já jsem měla obdobný problém s přítelem, intnzivně si smskoval s několika ženami, obzvláště s jednou (jeho bývalá přítelkyně), bylo to až nepříjemné, protože každou chvíli odpovídal na nějakou zprávu, tak jsem mu nastavila jasná pravidla s tím, že by mu jistě také nebylo příjemné, když bych takto smskovala, když jsem s ním. A jestli mi bude tolerovat, pokud si budu takto psát s nějakými chlapi - tato varinta by se mu samozřejmě nelíbila, postupně to tedy omezil (alespoň přede mnou) a nyní je to již OK. Myslím, že je to o zvyku, resp. o určité závislosti na jiných ženách, resp. v našem případě nevyrovnanost s předchozím vztahem. Doporučuji nevyčítat, nezakazovat a dělat to obdobné, dopisuj si také přes telefon s někým a uvidíš, že v partnerovi vznítíš také určitou žárlivost nebo alespoň zvědavost a možná si tě začně víc všímat a uvědomí si, že to opravdu není vůči tobě hezké chování.

Vložil:
Brumlinka
Datum vložení:
12:06 06.11. 2007
Ahoj Luci, přečetla jsem si tvůj dotaz, pokud můžu poradit, mě je sice ,,jenom" 22 let ale už mám taky pár vztahů za sebou, víš, nevím jak bych začala. Já taky dříve před pár lety taky hrozně žárlila, ale teď jsem s přítelem rok,který je o 10 let starší a on měl taky přede mnou dlouholetou známost, a ze začátku si taky občas pár sms napsali, slečna k němu dokonce za začátku našeho vztahu taky chodila na návštěvy( prý nemá pc, tak si potřebovala něco napsat apod, furt něco.. internet apod..) ze začátku jsem to tolerovala, řekla si, no dobře, když párkát, ale pak viděl, že to toleruju a začal víc, mě to pochopitelně vadilo a začala jsem žárlit, tak jsem mu řekla, ,,Jak by se ti líbilo, kdybych tohle dělala já??!" tak první odpověď byla ta, že kdyby věděl že jedu za bývalým kvůli něčemu co potřebuju, tak mi řekl, že by mu to samozřejmě nevadilo, ale párkát jsem ho ještě na to upozornila, a teď teda doufám, že to nedělá, další případ byl ten, že kdysi v hospodě se přítel trošku přepil alkoholem a začal tančit(podotýkám že netančí nikdy) do půl těla vyslečený, to by tak envadilo, ale pak k němu přišla nějaká slečna, která mu začala rozepínat pásek u kalhot, hmm, tak já dělala teda že to nevidím, a pak jsem mu samozřejmě řekla doma svoje a do dneška když je nějaká akce, ho na to upozorňuju, protože se řídím pravidlem,, NEDĚLEJ TO, co nechceš, abych dělala já.... Dříve jsem taky hodně bývalým klůkům lezla do telefonu apod, ale je to jenom na škodu.. to všechno pochopíš časem.. Protože až by to toho kluka přestalo bavit, tak ho akorát ztratíš a pak se budeš akorát tlouct do hlavy. pokud ho miluješ, není co řešit:-) a budeš mu muset začít věřit. Snaž se si toho nevšímat, dělat že nic nevidíš, apod.. třeba já bych se zeptala, kdopak nám co dneska hezkého píše? a pousmála bych se.. ale nesmíš to opravdu tolik řešit.. Teď spolu s přítelem bydlíme a hold se ten telefon občas ocitne sám na stole a přítel nikde.. Snažíme si říkat pokud jde o bývalé všechno..On by nesnesl, kdybych extrémně žárlila..TO mi řekl hned na začátku, no a to víš, že i já občas žárlím, když mu napíše nějaká kámoška, ale já se tomu zasměju, a řeknu, kruci, co ti má psát nějaká ženská a začnu se smát, a pak dál to už neřeším. To víš, že mě to uvnitř trochu štve, ale přece kdyby tě neměl rád, tak s tebou už dávno není. Nenech si takovou banalitou zničit vztah.. ono to chce trochu času..Snaž si toho nevšímat..Pokud mu to budeš čím dál víc zakazovat, tím víc ti to bude dělat naschvál..opravdu..tím jsem se už přesvědčila sama na vlastní kůži...Zkus si najít nějaký koníček, zábavu, a bude to.. a nevěnovat mu tolik pozornosti, pokud jste spolu opravdu tolik času co píšeš, to taky není k dobru.. my jsme s přítelem taky denně, kor když spolu bydlíme, ale já si našla zábavu, 1x týdně chodím do orientálních tanců.. a aspoň to..tak hodně sil..

Vložil:
samsuli
Datum vložení:
18:38 03.11. 2007
Tak přesně tohle jsem řešila s manželem (dříve přítelem) jak jsme spolu začali chodit akorát u nás to bylo naopak. Bylo hrozné jak mě pořád kontroloval a žárlil na každou sms. Vyřešili jsme to jednou nečekaně až mě s tím opravdu vytočil a mě to už s ním nebavilo a vadilo mi,že mi nevěří tak jsem mu řekla,že končím a bylo. V tu chvíli si uvědomil,že může ztratit to co miluje a naučil se mi věřit a už mě nehlídá, protože ví,že ho miluji a nepodvádím. Musíš tomu dát klid a tolik to neřešit, protože se taky může stát,že tvému příteli to bude brzo hodně vadit. Držím palce.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !