psychologicka-poradna Poradna | Psychologická poradna | nevěra - Chytrá žena
Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Psychologická poradna

Psychologická poradna
Odpovědět na dotazZpět na téma Psychologická poradna


Vložil:
Iveta
Datum vložení:
13:03 21.12. 2007
Poslední odpověď:
31.12.2007 12:40 hod.
Dotaz : nevěra
Jsem 19 let vdaná, poslední dobou však procházím manželskou krizí, která vznikla tím, že manžela se snaží od léta získat jeho mladší kolegyně, která mu neustále posílala SMS typu, že na něho pořad myslí,že chce být pořád s ním a ať si na ní udělá čas apod. Manžel mě sice ujišťoval, že ona ho nezajímá,ale v poslední době si již spolu dopisují asi před měsícem se s ní manžel sešel, ale doma se vymluvil na schůzku s kamarádem. Od této doby se však změnilo manželovo chování,doma je neustále nervózní,nic ho nebaví, tak celkově otravený,telefon má doma stále u sebe. Na můj dotaz zda podlehl své kolegyni nebo zda má nějaký problém mi odpověděl že nikomu nepodlehl a žádný problém nemá. Dokonce začal užívat léky na spaní. Z jeho chování já pociťuji, že kolegyně na něho naléhá, aby se rozvedl a on teď neví jak se zachovat. Já jsem již z této vypjaté situace zcela psychicky vyčerpaná a nevím jak se dále zachovat vůči manželovi.Opakuji, že bavit se semnou o tom nechce.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka

Zatím nezodpovězeno.

Odpovědi čtenářů

Vložil:
DanaKou
Datum vložení:
12:40 31.12. 2007
Vím, že je to velmi těžké po tolika letech, ale snažte se nepátrat, co váš manžel dělá. Hlavně se ho stále neptejte. Muž potřebuje dobývat a ne, abyste se mu vnucivala. Jeďte někam s přítelkyněmi na dovolenou nebo malý výlet. Snažte se každý den si udělat radost a ne se starat o manžela, který momentálně o vás nestojí.

Vložil:
llor
Datum vložení:
11:33 29.12. 2007
Po 19 letech je to bolestivé, ale stává se to (letos např. dvěma politikům). Jasně, že mladší kolegyně bývají svádivější, nejsou zatížené běžnými rodinnými starostmi. Iveto, vzhledem k tomu, že jste znala obsah SMS zpráv, předpokládám, že jste je četla. NEDĚLEJTE to. Budete se jen trápit a nic nevyřešíte. Váš manžel je srab, vyhovuje mu starostlivá manželka a stále připravená kolegyně. Nejhorší je, že situaci nechce řešit a Vy vlastně nevíte na čem jste. Možná to momentálně neví ani on a mlčení je výsledkem jeho vnitřního boje se sama sebou. Vy si uvědomte, co by bylo, kdyby on nebyl. Promluvte si, že Vám toto jeho chování nevyhovuje, bohužel, protože nevíte, co ho trápí mu ani nemůžete pomoci, ale že ho žádáte, aby bral ohled i na Vás-jistě by se mu nelíbilo, kdybyste se tak chovala i Vy. Určitě bych ho nedržela a pustila tam, kam ho srdce táhne. Pro Vás to po tolika letech bude těžké a bolestivé, ale násilím si lásku neudržíte. Máte teď dost času sama na sebe (říkáte, že manžel je doma otrávený a nervózní, tak proč se s ním máte doma nudit), tak toho využijte. Osvoboďte se od Vaší citové závislosti na něm. A jemu zrušte domácí servis. Žádné praní a vaření. Neumí se doma chovat a Vy nejste hospodyně nebo služka. Držím Vám palce a buďte silná.

Vložil:
Adniladnil
Datum vložení:
13:14 28.12. 2007
Já s takovou situací zkušenosti nemám, ale na vašem místě bych se zastavila u té paní kolegině. Manžel o tom s vámi mluvit nechce, tak ať víte na čem jste. P.S. A vůbec se nebojte ho vypakovat, vždyť jste mladá a celý život máte před sebou.

Vložil:
koblih0679
Datum vložení:
17:56 26.12. 2007
Dobrý den. Vaše situace je velmi obtížná, vím, co prožíváte, jsem 3x rozvedená. Toho posledního chlapa jsem vyzvala, ať se spakuje a jde za mladou, když ho to baví, sice jsem to obrečela, ale život jde dál. Po měsíci otravoval, ať ho vezmu zpět, řekla jsem mu, že ocucané bonbony nechci.

Vložil:
Kačen
Datum vložení:
20:30 22.12. 2007
Mám opačnou zkušenost, jsem mladá, je mi 28, ale před lety jsem něco podobného vyváděla já, můj přítel mi tenkrát řekl ať se rozhodnu, dal mi týden a potom byl rozhodnut ukončit vztah, já se mezitím vzpamatovala, jde o to jestli jste připravená na to kdyby odešel.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !