psychologicka-poradna Poradna | Psychologická poradna | nevěra - Chytrá žena
8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Psychologická poradna

Psychologická poradna
Odpovědět na dotazZpět na téma Psychologická poradna


Vložil:
iveta
Datum vložení:
15:49 03.08. 2008
Poslední odpověď:
26.09.2009 08:37 hod.
Dotaz : nevěra
Dobrý den!Chtěla bych se zeptat.S manželem jsme spolu 13let a máme 2děti.Začalo to asi před třemi lety,kdy jsem přišla na to,že chodí na internetu na různé seznamky, zaregistroval se a dopisoval si tam s holkama.Slíbil,že vše pozrušuje.Teď jsem přišla na to,že to nezrušil,ale je tam dál.Navíc jsem zjistila,že mi byl dvakrát?nevěrný.Teď v průběhu tohoto roku.Slíbil,že zajdem do manž.poradny,nebo k sexuologovi. Ví,že má problém.Já vím,že nás má moc rád,ale nevím jestli mu mám dát ještě šanci.Doma je vzorný manžel.Se vším mi pomůže,do hospody nechodí a je skvělý táta.Dá se to vůbec nějak léčit?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka

Vložil:
Chytrá Žena
Datum vložení:
15:55 03.08. 2008
Dobrý den, mnoho mužů má v současné době problém se závislostí na internetu a chatování s cizími ženami. Mohou si hrát na co chtějí, bohatého, krásného nebo chudáčka... A věřte mi, velmi je to naplňuje a vzrušuje, jak na druhém konci internetu jejich výmysli někdo hltá. Pokud muž má čas na takové chatování, je potřeba ho více zapojit do chodu domácnosti, prostě ho on netu izolovat. U Vás vidím ale problém s nevěrou, tedy kontakt po internetu přesáhl po fyzický. Pokud je Váš manžel doma vzorný, žije s internetem svůj druhý život. Do poradny Vám opravdu doporučuji zajít, jak manželovi samotnému, tak následně Vám oběma. Bude-li chtít problém řešit, bude to mnohem snažší. Protože došlo i k sexu s jinou ženou, sexuloga také doporučuji, věřím, že společně najdou příčinu, proč k tomu došlo, zda je to o nedostatku sexu. Partnerovi se nesnažte nic vyčítat, spíš mu pomoci, musí mít ve Vás oporu. Držím palce. Chytrá Žena

Odpovědi čtenářů

Vložil:
nevěra
Datum vložení:
08:37 26.09. 2009
myslím že tohle je problém dost časty,ktery popisujete.chatuje spousta ženatych a zadanych chlapů,problém je když už dojde i ke kontaktu s tou vysněnou ženou a nevěře.u vas je ale jasné že manžel vas miluje protože nema problém situaci řešit a chodí do poradny,to totiž většina mužů rezolutně odmítá!!!!!

Vložil:
Nevěra
Datum vložení:
22:11 25.09. 2009
Jiný pohled : Možná by nebylo od věci se zamyslet nad tím, proč to dělá. Nemůže to náhodu být i tím, že se časem ze vztahu vytrácí spousta "maličkostí". Já jsem jeden čas zjistila, že partnerovi už vůbec neříkám, že mu to dneska moc sluší, že už mu nedávám letmé polibky, že ho jen tak nehladím, že mu neříkám, jak je úžasný, že dokázal opravit kohoutek, a že jen letmo poslouchám jak těžké to měl v práci, že už si večer neoblékám tak často erotické prádélko, no a že už vůbec ho nesvádím, spíše se nechávám, atd. atd. A přesně tyto "maličkosti" dělaly náš vztah tak krásným. Prostě nás zasáhl stereotyp všedního dne, kdy jsme se oba tak nějak míjeli.Nebo se potkávali u televize:-) Jasně, že za to z velké části mohl fakt, že se nám narodilo mimčo, ale i tak, no naštěstí to netrvalo dlouho. Hned jak mě to "praštilo" a já se "vzpamatovala", tak je vše zas o něčem jiném. Oboustranně. Věřím tomu, že pokračovat dále ve "starých" kolejích, tak si taky asi brouzdá na netu a to uznání hledá někde jinde...Krásný vztah hold není zadarmo a je na DVOU lidech.

Vložil:
...
Datum vložení:
17:16 22.09. 2009
dobry den, mam bohuzel stejny problem, akorat s tim rozdilem ze se jedna o pritel ne o manzela, ale i tak je zavislej na chatech kde je vzdy uplne jiny nez ve skutecnosti se mnou, coz me dost mrzi.jednou pred dvema mesicy me podvedl, nasel si nejakou slepici pres xchat... ted pokracuje aktivne v chatovani a me tvrdi ze mi nema co tajit, jenze dnes jsem se koukla tajne na jeho vzkazy a tam psal nejake slecne, coz me zapira... tak jsem mu dens napsala ze si ma vybrat bud ja nebo devcata na chatech... vite, tajto je podle me stejna zavislost jako na automatech nebo alkoholu... ja uz nemam silu to tolerovat... podle me byste mela ucinit stejny krok: bud anebo... vim ze je to tezke, ale zit ve vecne nejistote? drzte mi palce a i Vam preji hodne stesti

Vložil:
glorie
Datum vložení:
13:22 20.08. 2008
Tady Iveta.Dekuji vsem za odpovedi a rady.Moc si toho vazim.Chtela bych vam napsat,jak to u nas pokracuje.Byly jsme v manzelske poradne dvakrat.Psycholog nam rekl,ze spolu mame zustat a jit dal a nevracet se do min.Mame pry jinak hezky vztah.On sam si nedovede predstavit,ze by mel jednu partnerku na cely zivot a snad to ani neni mozne.K sexuologovi nemusi,ze u nej zadnou uchylku nepozoruje.Takze nevim co si mam o tom myslet.Že kdyz si nekoho vezmete,tak mate pocitat s tim,ze vam muze byt neverny?Manzel porad tvrdi,ze si to chtel jen vyzkouset,a ze zjistil,ze bez citu to neni ono.Ted si pry ujasnil co by ztratil.V jednu chvili citim,ze to chci znovu zkusit a nekdy ho zas nanavidim.Asi tomu necham cas.

Vložil:
kamika78
Datum vložení:
20:54 13.08. 2008
Sama jsem bolestnou zkušenost s nevěrou měla. Říká se, že odpustit, znamená mít natolik rád, že zkusit jít dál. Ale jestliže se hříšník nenapraví, tak už je to asi v něm. I když slibuje, jak má rád, tak asi moc ne. Protože by si to měl hlavně uvědomit v tu chvíli, kdy zrazuje. Je mi líto. V tomhle Vám ale asi nikdo neporadí. Ani psycholog ani sexuolog - je to otázka chtít a plnit. Je zřejmé, že nechcete zahodit společné roky života a nezapomenete hned na lásku, kterou jste k Vašemu protějšku dodnes chovala - to nejde ze dne na den, ale zamyslete se, jestli to stojí za to. Jestli budete schopna donekonečna odpouštět. Protože odpustit je něco jiného než-li zapomenout. Jizvy Vám zůstanou nadále. Hodně síly. Zkuste se zamyslet, zda byste dokázala jít životem i sama bez něj. Třeba odloučení a samota Váš protějšek vyléčí natolik, že si uvědomí, co ve Vás měl a bude se bát o Vás přijít, jestli byste se k němu vrátila. Učiňte nějaké kroky!!!

Vložil:
trojka
Datum vložení:
09:55 05.08. 2008
reagovala bych spíš na radu od redakce...on to není jen problém mužů, pochopitelně by němeli s kým chatovat. A mylím-dle vlastní zkušenosti-že tady sexuolog, ani manž. poradna sama o sobě nepomůže. Ten virtuální svět je jak magnet a je pravda, že tady člověk může být tím čím chce. Tady pomůže čas,aby člověk přišel na to, že je to jen takový pozlátko a uvnitř velmi často nebývá nic moc a trochu bych tomu pomohla pozvolným střihem od netu...toť moje zkušenost, ovšem vím, že ne pro všechny realizovatelná.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !