psychologicka-poradna Poradna | Psychologická poradna | Problémový přítel - Chytrá žena
Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Psychologická poradna

Psychologická poradna
Odpovědět na dotazZpět na téma Psychologická poradna


Vložil:
Marie
Datum vložení:
20:32 26.12. 2008
Poslední odpověď:
03.05.2010 22:52 hod.
Dotaz : Problémový přítel
Přítel (56 let)se který žiju 2 roky, je vynikající člověk, který velmi miluje mne i celou mou rodinu. Přijde období kdy bez upozornění se vše změní na velikou nenávist. Nechce nás vidět,odjede,přeruší veškerou komunikaci a ničí věci i fotky,které odemne dostal.Po odezněni a po prosebných sms (aby se ke mě vrátil)se vše na čas vrátí do normálu. Tyto stavy mě šíleným stylem vyčerpávají. Nechci nikomu ublížit,ale už nevím jak se mám chovat. Mám ho ráda,ale nikdy nevím co bude dál.Když je v pohodě nechce o ničem mluvit. Nemám šanci to s ním probrat.PROSÍM PORADTE.

Odpověď odborníka

Vložil:
Datum vložení:
20:42 26.12. 2008
Dobrý den, nepíšete, jak jsou tyto jevy časté, zda 1x / měsíc apod. Ale tuto reakci rozhodně musí něco vyvolávat. A tady je to už na Vás, zda řešíte nějaký rodinný problém týkající se soužití, nebo řeší své rodiče, či má problém v práci. Spouštěčem bude něco, co se mění v danou nenávist. Opravdu zkuste velmi dobře zavzpomínat, nebo až se to bude opakovat, tak s klidnou hlavou zkusit problémový bod najít.
Pokud partnerovi, až bude v pohodě, řeknete, že máte společný problém, který je nutné pro Vás společný život řešit, měl by být schopný si Vás alepoň vyslechnout. Nic mu nevyčítejte, jen zkuste společně ten důvod najít.
Ideální by bylo společně zajít do psychologické poradny, nebo tam možná zajděte sama, objednejte se a partnerovi oznamte, že tam jdete a jestli chce, může jít s Vámi.
Osobní konzultace s oborníkem Vám minimálně psychicky pomůže a nasměruje Vás na správnou cestu. Chytrá Žena

Odpovědi čtenářů

Vložil:
Problémový přítel
Datum vložení:
22:52 03.05. 2010
Takse vše urovnalo samo, ale je stejně zvláštní, co Vašeho bývalého přítele trápilo. Snad neukončený minulý vztah?

Vložil:
Problémový přítel
Datum vložení:
11:43 03.05. 2010
Ráda bych poděkovala všem za hezká slova. Pokračování mého příběhu není pro mě jednoduché, ale už jsem se smířila. Těsně před vánoci (2008), jsme se rozloučili, při jeho odjezdu do práce. Dal pusinku, vzal kastrůlek s večeří a odjel. Ještě večer napsal sms, že je šťastný, že mě má...Víc už nepřijel. Popřál k vánocům a důrazně upozornil, že nechce nic vysvětlovat. Novoroční přání bylo, že poděkoval a že jsem byla to nejlepší co v životě poznal a že mi nikdy nebyl nevěrný. Nyní po roce a půl mi zavolal, že je mu moc smutno a chce mě pozvat na večeři. Já za ten čas poznala jiného muže, který si z mé strany zaslouží jen to nejlepší. Proto radím: i to největší trápení jednou skončí a vyjde opět sluníčko. Přeji všem hodně síly a štěstí. Marie.

Vložil:
Potřebuji pomoc.
Datum vložení:
13:16 30.04. 2010
Dobrý den. Před necelým rokem jsme se přestěhovali po 40letech z Východních Čech do Brna za vnoučátkami. Minulí týden se nám naskytla koupě malé chatičky,v kempu, kam jsme jezdili na podnikovou chatu 35let a scházivali jsme se tam ,se všemi našemi přáteli,"v Brně nemáme zatím žádné".Bohužel, manžel měl strach, že bychom to finančně nezvládli a s koupi nesouhlasil,"musím podotknout, že se jednalo o půjčku 100000kč a děti se nabídli, že by v nouzi pomohli".Druhý den byla prodaná. Manžel se teď trápí taky a vyčítá si, že měl zkrat, který nechápe a že udělal velkou chybu.Já to nesu po zdravotní stránce moc špatně,zvýšil se mi tlak na 153/105,cholesterol mám 7,7 jsem ke všemu apatická, nic mně nebaví,když vidím vnoučátka ,tak brečím a myšlenky se mi honí hlavou ,jak by to bylo krásné, se s nimi hrát na zahrádce a u rybníka.Paní doktorka mi předepsala na uklidnění lexaurin.Prosím ,co mám dělat, abych ty všechny myšlenky vyhnala a s čistou hlavou se věnovala vnoučátkům 2 a 3roky,které mi do života vnášej radost.Děkuji

Vložil:
Když čtu dotaz
Datum vložení:
06:44 04.11. 2009
Když čtu ten dotaz a odpovědi, napadá mne, že jsou chlapci lovci, trochu s ním zametej a on zkrotne, uznejte hpolky, nejsou ti muži blbí?

Vložil:
Problémový přítel
Datum vložení:
17:55 30.08. 2009
Tak tohle dělá můj manžel ,že se pohádáme ,vždy jsem na vině já ,třeba celý den je uražený a pak se již nechce o věci bavit a dělá jako by nic.Ale nikam neodchází ani nic neničí.Já bych ho asi neprosila ,aby se vrátil,žádné SMS.Čekala bych co udělá.Jak bude reagovat on.Budˇ k tomu má důvod proč odchází a tohle mu příjde nejednodušší způsob, než-li něco Vám vysvětlovat.Ještě nakonec jste ráda, že se vrátil a nebo je to psychicky nemocný člověk.

Vložil:
Datum vložení:
19:40 18.08. 2009
Měla jsem také přítele, který od nás občas odcházel.Koupil mi co jsem chtěla i dcerám pomáhal.Nebylo to ze vzteku, ale jednou se musel učit na zkoušky,pak jel za rodiči. Vše ale bylo jinak, domů si vodil milenky. Vyhodila jsem jej a jeklid. Není to u vás stejný důvod?

Vložil:
Datum vložení:
11:29 03.07. 2009
Ahoj, myslím si, že každý z nás jednou potřebuje vypnout, utéct od té reality. To znamená, že člověk by měl jednou za čas někam odjet pryč od rodiny třeba na pár dní a výborně si odpočine:-)) Ale že by měl přitom trhat vzpomínky a ničit je.To je už moc:-)

Vložil:
problemovy pritel
Datum vložení:
16:21 05.04. 2009
preju hodne pevne nervy a urcite spolupraci s nim,protoze kdyz on nikdy nevyslovi proc je tomu tak pak nepomuze ani odbornik na vztahy.zkusit si s nim o tom promluvit ve chvili kdyz je v dobry nalade a ujistit ho ze to spolu zvladneme kdyz se milujeme.sance je ale musi chtit on a takhle to taky musi on pochopit jinak to nema asi cenu a jen si zenska vysiluje nervy a trapi se a pak uz to obetovani se lasce

Vložil:
TŘEBA SE JEN BOJÍ
Datum vložení:
10:29 05.04. 2009
MOŽNÁ MÁ VÁŠ PARTNER JEN STRACH ŽE O VŠE PŘIJDE,A TAK SE SNAŽÍ VŠE ZNIČIT DŘÍV NEŽ SE TO STANE SAMO.

Vložil:
je jako malý kluk
Datum vložení:
01:01 19.01. 2009
zažila jsem to u otce i exmanžela, v podstatě jsem si vzala obraz svého otce, jak jinak:o))...s tím rozdílem, že oba měli rádi cizí lidi a když dostali vztek, tak ho obraceli ke své rodině...řekla bych, že tu jde o psychickou labilitu a nezralost člověka, věk s tím nesouvisí, oni nebudou na sobě pracovat, něco řešit, protože chyba je vždy na druhé straně...většinou pochází z rodin, kde je model takový, že otec o všem rozhoduje, všichni, hlavně manželka poslouchá a oni s ní jednají jako s hadrem...hlavní důvod vidím v malém sebevědomí. Tam, kde si muž /ale i potažmo žena/ neváží sami sebe, tam ubližují druhým a hádky vyvolávají blbosti - rozhozené boty, špatně umytý talíř, kapající kohoutek...impuls bývá také žárlivost, jsou majetničtí a chtějí aby žena neměla přátele, a když už, tak aby oni obdivovali jeho a ne ji...

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !