rodinne-finance Poradna | Rodinné finance | koupě chaty - Chytrá žena
8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rodinné finance

Rodinné finance
Odpovědět na dotazZpět na téma Rodinné finance


Vložil:
michaela
Datum vložení:
09:04 14.02. 2008
Poslední odpověď:
18.02.2008 14:56 hod.
Dotaz : koupě chaty
Zdravím a prosím o radu, chystáme se s manželem koupit do společného vlastnictví chatu se zahrádkou, majitel uvedené prodává přímo, ne přes realitní kancelář. Jaký je standardní postup u koupě nemovitosti a na co si dát pozor?? Děkuji.

Odpověď odborníka

Vložil:
Chytrá Žena
Datum vložení:
15:03 17.02. 2008
Při koupi nemovitosti je třeba být opatrná. Prodej nebo koupě nemovitosti totiž není úplně bez rizika. Pokud se v dané problematice příliš neorientujete, vždy je lepší vyhledat rady odborníka. Nemusí se vždy jednat o realitní kancelář, poradit a pomoci s prodejem či koupí nemovitosti může i právník.
Standartní postup je takový, že zúčastněné strany se dohodnou na koupi a prodeji nemovitosti za sjednanou cenu. Dle výpisu z katastru nemovitostí se ověří vlastnická práva prodávajícího a sepíše se kupní smlouva. Zároveň s kupní smlouvou se připraví návrh na vklad do katastru nemovitostí. Pokud vyhledáte pomoc právníka, tyto úkony provede za Vás a Vy máte jistotu, že nebudete za pár dní bez peněz i bez nemovitosti. Právník totiž od kupujícího převezme peníze a prodávajícímu je předá, až jakmile má podepsaný a notářsky ověřený návrh na vklad do katastru nemovitostí. Obecně lze totiž říci, že dokud nejste zapsána v katastru nemovitosti jako vlastník, nemovitost Vám nepatří.
V tomto ohledu se několik tisíc za využití služeb právníka jistě vyplatí. To platí hlavně v případě, že kupujícího dobře neznáte. Také by se nemělo opomenout, zda cena prodávané nemovitosti koresponduje s tržním oceněním, zda není nadsazená. Opět se vyplatí vyhledat odborníka a nechat si zpracovat nezávislý znalecký posudek.

Odpovědi čtenářů

Vložil:
mikd
Datum vložení:
14:56 18.02. 2008
Děkuji za zodpovězení dotazu. M.D.

Vložil:
Kačen
Datum vložení:
14:00 14.02. 2008
určitě vše prověřit vlastním právníkem, smlouvy, cenu,jinak na úřadě zjistit jestli je opravdu majitelem a podobně, aby jste nenaletěli podvodníku.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !