rodinne-finance Poradna | Rodinné finance | mateřská - Chytrá žena
MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rodinné finance

Rodinné finance
Odpovědět na dotazZpět na téma Rodinné finance


Vložil:
Dana
Datum vložení:
18:44 27.11. 2007
Poslední odpověď:
16.01.2008 19:42 hod.
Dotaz : mateřská
Jak bude po novém roce nově mateřská. Jak se člověk má rozhodnout, jak dlouho zůstat na mateřské v dnešní době bez jeslí a nedostatku školek?

Odpověď odborníka

Zatím nezodpovězeno.

Odpovědi čtenářů

Vložil:
Kačen
Datum vložení:
19:42 16.01. 2008
Jinak mateřská je do 3 let 7 600, do 21 masíců a poté do 4 let 3 800 a pototm je možno zrychlit ji na 2 roky a tam je výše přes 11000, ale na to musí být určitý příjem na který se musí dosáhnout. Pokud máte místo kam se budete vracet můžete si vybírat, pokud ne máte automaticky MD na 4 roky, tam výběr nelze.

Vložil:
Kačen
Datum vložení:
19:40 16.01. 2008
Školka se bohužel musí začít řešit rok dopředu, jít normálně k zápisu a ptotom platit udržovací poplatewk než jsou dítěti 3, měla jsem to s dcerou, je únorová a já nastupovala do práce o půl roku dříve, jelikož jsme měli od zápisu drženo místo nebyl problé. Dcera se neuměla sqama obléci a měla i občas problém s dobíháním WC, nedělali mi žádné potíže spíše mi pomáhalia, záleží na školce a učitelkách, také najdu situace, kdy s nimi nesouhlasím, ale mně školka vyhověla a nejsem jediná.

Vložil:
Ivušák
Datum vložení:
22:17 08.01. 2008
Letos mě čeká rozhodnutí, zda mám dát dceru do školky nebo ne. Narodila se v prosinci a tak ji tento rok budou tři roky. V lednu 2009 chci nastoupit do práce, ale nevím kam dát dcerku, když školky berou děti jen v září. Pochybuji, že udělají vyjímku. Vláda si něco usnese, ale neuvažuje, že zrušením školek a dalších zákonů nám normálním občanům ztěžují život. Je to děs.

Vložil:
cardanka
Datum vložení:
22:41 06.01. 2008
Část reformy, která upravuje rodičovskou dovolenou považuji za méně šťastnou. Souhlasím s názorem, že nemůže nikdo z nás vědět, jak bude dítko schopné jít ve třech letech do školky, natož pak ve dvou letech do jeslí, které byly zrušeny. Smutné je i to, že pokud maminky zvolí variantu do tří let věku dítěte, nemohou požádát o prodloužení do čtyř let věku dítěte. Je tam vyjímka snad jen při závažném onemocnění, a to si nikdo nepřeje.

Vložil:
llor
Datum vložení:
19:59 10.12. 2007
Určitě se podívej na stránky Ministerstva práce a sociálních věcí. Tam máš všechny ucelené informace. http://www.mpsv.cz/files/clanky/4781/Informace_pro_rodice.pdf Určitě je těžké skloubit práci s dítětem, ale je to Vás - maminkách, jak si to zařídíte. Bohužel, nejsou nastaveny stejné podmínky např. pro pracující poslankyně a ženskou, která musí jít na 8 hodin do práce bez jakýchkoli vymožeností...

Vložil:
pohořel
Datum vložení:
15:54 29.11. 2007
Mám 3letého syna myslela jsem si že ho dám do školky a pujdu do práce, ale není to tak jednoduché není vůbec vyzrálý ,na to aby byl 8-10hod. ve školce kde mi učitelka řekne no mám tu 28 dětí musí se sám sléknou i obléknout, obout boty ,najíst se prostě se sám o sebe postarat já tady na ně dohlížím né je obstarávám.Můj syn je šikovný sle sevším mu ještě pomáhám tak jsem se napsala do pořadníku na příští rok a budu doma za 3500kč-nemám na vybranou a co ty maminky které si to naplánují a děti jim plány skříží??

Vložil:
xjanax
Datum vložení:
07:29 29.11. 2007
Ahoj, pokud vím, tak do 21 měsíců věku dítěte se bude pobírat 7.600,- a poté už jen teď si nejsem jistá.... něco kolem třech tisíc. Četla jsem to tuhle v Mladé frontě dnes. Se zkus poptat jestli ji někdo známý nemá.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !