rodinne-finance Poradna | Rodinné finance | společné zdanění manželů - Chytrá žena
8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rodinné finance

Rodinné finance
Odpovědět na dotazZpět na téma Rodinné finance


Vložil:
Věra
Datum vložení:
13:49 31.01. 2008
Poslední odpověď:
18.03.2008 23:54 hod.
Dotaz : společné zdanění manželů
Dobrý den,chceme s manželem podat společné zdanění manželů,ale nevím co vše se vyplnˇuje.Manžel je zaměstnanec a já jsem do října pobírala rodičovský příspěvek,pak na ÚP.Jak zjistím jestli se mi vyplatí podávat toto zdanění?Děkuji za odpovědˇ.

Odpověď odborníka

Zatím nezodpovězeno.

Odpovědi čtenářů

Vložil:
tvorecek
Datum vložení:
23:54 18.03. 2008
Manžel musí u svého zaměstnavatele ohlásit, že chcete společné zdanění (mělo to být nahlášeno do konce února) a vyžádat si potvrzení o příjmech.Jinak by se Vám mělo společné zdanění vyplatit, neboť jak rodičovská dovolená, tak dávky z ÚP jsou sociální dávky, které se jako přijmy nezapočítávají.Pokud jste vedena na ÚP, tak do přiznání vložíte Vámi napsané čestné prohlášení, že jste do října byla na rodič. dovolené a pak na ÚP.Pokud máte hypotéku, tak doložíte potvrzení o úrocích, hypotéční smlouvu, výpis z katastru (samozřejmě, že stačí ze všeho kopie), pokud máte penzijko, tak si nezapomeňte odečíst od potvrzení 6000 Kč- tedy státní podporu, potvrzení o životním pojištění (pokud ho máte uzavřené).

Vložil:
vlastaV
Datum vložení:
17:52 27.02. 2008
Určitě se to vyplatí. Hlavně pokud splácíte hypotéky a máte životní a jiné pojistky. Manžel pracuje, já jsem na MD. Máme 2 děti, splácíme hypotéku a ostatní pojistky a spoření a v loňském roce nám vraceli bez nějaké stovky 20 000. A pak řekněte, no nevyplatí se trocha papírování? Bohužel, letos naposledy.

Vložil:
standa1
Datum vložení:
11:14 05.02. 2008
Jednoznačně vyplatí. Postupovat, jak napsala níže Llor.

Vložil:
llor
Datum vložení:
15:43 04.02. 2008
Pokud jste byla v roce 2007 bez příjmů (sociální dávka příjmem není)společné daňové přiznání se Vám samozřejmě určitě vyplatí. bylo určeno právě pro rodiče hlavně malých dětí, kde je jeden s rodičů bez příjmu aby stát pomohl právě těmto rodinám. Musíte vyplnit žádost a to na základě potvrzení, jež Váš manžel dostane v práci. Dále můžete uplatnit odečty životního, penzijního pojištění, případně úroků z hypotéky. Určitě Vám poradí na Vám dle trvalého bydliště příslušném Finančním úřadě. Určitě na Vás budou mít víc času teď než na konci března, kdy jsou poslední termíny pro podání daň.přiznání (bez daňového poradce). Ale pokud si opatříte formulář(i na netu) a budete postupovat podle pokynů k tomuto formuláři, dáte to dokupy i sami s manželem.

Vložil:
Lenča V
Datum vložení:
16:26 03.02. 2008
Dobrý den.Jsme na tom stejně já taky pobírala rodičovský příspěvek do října pak mám uřad práce a měsíc co jsem byla zaměstnaná.Toto společné zdanění si podejte každá korunka dobrá.Poradí Vám na finančním úřadu od toho tam jsou.Zatím se to každému vyplatilo a proto to ruší.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !