rodinne-finance Poradna | Rodinné finance | těhotná do práce - Chytrá žena
MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rodinné finance

Rodinné finance
Odpovědět na dotazZpět na téma Rodinné finance


Vložil:
Veronika
Datum vložení:
15:13 16.10. 2007
Poslední odpověď:
29.11.2008 20:54 hod.
Dotaz : těhotná do práce
Dobrý den chtěla jsem se zeptat když jsem těhotná ale nebyla jsem ještě u doktora takže nemám těhotenský průkaz.Pokud by mě někdo zaměstnal a já mu třeba za týden dva týdny ukážu těhotenský průkaz a že sem věděla že jsem těhotná když jsem nastupovala bude to mít nějaký vliv na mé místo???Nebo kdybych šla na pohovor dopráce že by mě tam chtěli a já jim řeknu že jsem těhotná můžou mě kvůli tomu odmítnout a najít si někoho jiného???Jestli ano není to diskriminCE??? a mohla bych si někde sťežovat??? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka

Zatím nezodpovězeno.

Odpovědi čtenářů

Vložil:
Datum vložení:
20:54 29.11. 2008
Tohle bych raději neriskovala. Může se ti stát, že opravdu s tebou rozvážou pracovní poměr. Ale rozhodně ti nebudou během mateřské držet místo.

Vložil:
llor
Datum vložení:
12:58 06.11. 2007
Milá Veroniko, ocitáte se v opravdu složité situaci. Zaměstnavatel se Vás samozřejmě není oprávněn ptát na to, zda jste těhotná, je ovšem oprávněn znát Váš zdravotní stav tzv. vstupní lékařskou prohlídkou. Zpravidla se sjednává pracovní smlouva s tříměsíční zkušební dobou, ve které je prac.poměr možné ukončit oboustranně i bez udání důvodu. Pro zaměstnavatele samozřejmě, po zjištění Vašeho těhotenství, nebudete perspektivním zaměstnancem a toto skončení PP ve zkušební době Vám hrozí. Obávám se, že s přijetím Zákona o stabilizaci veřejných rozpočtů (262/2007 Sb.) se již nebude ženám, které byly vedeny na Úřadu práce jako uchazečky o zaměstnání, započítávat tato doba jako „odpracovaná“ pro založení nároku na tuto dávku – ale tuto informaci opravdu zatím nemám ověřenou. Tuto informaci Vám jistě zodpoví OSSZ a to na i základě mailového dotazu.

Vložil:
rebo
Datum vložení:
19:58 26.10. 2007
když Vás odmítnou, určitě neřeknou protože jste těhotná, ale dokáží si vymyslet 10 jiných důvodů. Prostě neříkat, že jste těhotná na pohovoru. V případě že Vás vezmou, tak jim oznámit, že jste těhotná až to na vás bude vidět (proč jim to říkat dříve?)V případě zdravotních problémů jít na nemocenskou.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !