rodinne-finance Poradna | Rodinné finance | životní pojištění - Chytrá žena
8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rodinné finance

Rodinné finance
Odpovědět na dotazZpět na téma Rodinné finance


Vložil:
Markéta
Datum vložení:
12:37 18.02. 2008
Poslední odpověď:
18.07.2008 11:53 hod.
Dotaz : životní pojištění
Dobrý den,prosila bych o radu.Je mi 25 let a mám uzavřeny 2 životní pojištění,jedno je u České pojišťovny,tam mám peníze, které mi spořili rodiče do 18 let,peníze tam zůstaly,pojišťovák mi z toho udělal živ.poj.Další mám u ING-v býv. zaměstnání nám firma přispívala 500 Kč měsíčně na toto pojištění,pak jsem změnila zaměstnání a mohla buď pojistku zrušit,nedostala bych ale peníze žádné nebo pokračovat a platit si poj.sama, tak jsem se rozhodla poj.nerušit,platím nejnižší částku a navíc jsem si zřídila u ING spořící účet zdarma,který tato pojišťovna nabízí svým klientům.Plat mám 11500 Kč,což není moc,platím si také staveb.spoření,zatím bydlím s rodiči,ale s přítelem plánujeme bydlení ve starším domku,který koupil,vzal si na něj půjčku.Budeme teď potřebovat každou korunu a tak přemýšlím o tom,že je zbytečné platit 2 pojištění...vím, že rušit živ.poj.je vždy nevýhodné,ale čekat do 60 let než si můžu vybrat peníze,které potřebuju teď se nedá.Děkuji za radu a přeji hezký den.

Odpověď odborníka

Zatím nezodpovězeno.

Odpovědi čtenářů

Vložil:
caerste
Datum vložení:
11:53 18.07. 2008
V první řadě se musíš podívat na to, jaké máš v té životce plnění, jestli to stojí za to cpát tam peníze.U ING se podívej na odbytné po určitých letech - je to v pojistných podmínkách, tam bude napsané kolik přesně ti strhnou po kolika letech, nebo si napiš přímo na adresu jejich ředitelství.

Vložil:
snehul
Datum vložení:
15:38 15.04. 2008
Napiš si na obě pojišťovny, že jsi se dostala do těžké finanční situace a potřebuješ pojistku stáhnout na minimum. Řeknou ti, kolik je minimální částka. Jinak životko zrušit jde, ale pokud pojištění běží jen 2-3 roky, nedostaneš nic, pokud ho máš déle něco by ti vyplatili, ale byla bys na tom škodná, navíc bys z toho musela zaplatit daň 15%.

Vložil:
Kačen
Datum vložení:
22:25 28.03. 2008
Já mám taky pojistku od 18 prodlouženou a známí pojišťovák mi řekl, že tyto pojistky jsou ještě nastavené pro klienty výhodně, jestli rušit bych se opravdu poradila s finančním analytikem

Vložil:
Póťa
Datum vložení:
10:50 27.03. 2008
Asi bych si našla nějakého finančního poradce, aby mi spočítal co je pro mne nejvhodnější. Problém je v tom, že tihleti lidé mají profit z toho, že něco spoříte, a čím víc tím líp. Ale u stavební spořitelny mi Vám někdo poradit měl.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !