tehotenstvi-a-porod Poradna | Těhotenství a porod | ochrana - Chytrá žena
MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 14.05. 2024
Dnes má svátek Bonifác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Těhotenství a porod

Těhotenství a porod
Odpovědět na dotazZpět na téma Těhotenství a porod


Vložil:
kateřina
Datum vložení:
15:45 16.08. 2008
Poslední odpověď:
21.08.2008 14:44 hod.
Dotaz : ochrana
Dobrý den,chtěla by jsem poprosit o radu.Už dlouho beru antokoncepční pilulky,a poslední dobou se mi zdá,že už mi nevyhovují.Jelikož mě pokážde týden před menstruací,bolí dost prsa a břicho a teď po 2 jsem to dostala později o den což předtím jsem to dostávala ve stejnou dobu i den,dříve se mi to vůbec nestávalo.Chtěla by jsem vyzkoušet jinou metodu ochrany před otěhotněním.Slyšela jsem o nějakých náplastích a teď i o nějakých trubičkách které vám zavádí do ruky,tak jsem se chtěla zeptat co je lepší a šetrnější pro tělo.Předem Vám moc děkuji a přeji krásný zbytek dne.

Odpověď odborníka

Vložil:
Chytrá Žena
Datum vložení:
15:54 16.08. 2008
Dobrý den, jen na úvod chci dodat, že Vaše současné stavy mohou být jakkoliv poznamenány psychikou. Někomu stačí, že se má připravovat na dovolenou a balit, znám případy kdy manžel studoval a mělo to takovýto vliv na manželku....

Rozhodně Vám doporučuji při další návštěvě gynokologa mu toto informaci sdělit a domluvit se s ním na dalším postupu.

Doporučuji Vám projít si několik odborných článků zde na Chytré Ženě, dozvíte se mnoho o výhodách a nevýhodách hormonální antikoncepce, dozvíte se o srovnání různých náplastí atd.
Antikoncepční tyčinka (tzv. implantát), je malá pružná plastiková tyčinka, kterou vám gynekolog zavede pod kůži. Obsahuje etonogestrel, syntetický gestagen. Je to jeden z hormonů, které obsahují antikoncepční pilulky. Tyčinka uvolňuje malé množství hormonu rovnoměrně po dobu tří let. Zavedení se provádí v lokální anestézii a trvá cca minutu.

Výhody antikoncepce jednou měsíčně
Náplasti – „chytré“ nosiče léků
Znáte výhody a nevýhody hormonální antikoncepce ?
Nová metoda antikoncepce - antikoncepční kroužek
Encyklopedie léčivých náplastí a jiných samolepek


Vaše Chytrá Žena

Odpovědi čtenářů

Vložil:
nice0205
Datum vložení:
14:44 21.08. 2008
Co se týče náplasti, tak moje kamarádka ji brala, ale spokojená nebyla. Sice nemenstruovala tak často, zato šíleně přibrala. Je lepší, když si vyslechneš zkušenosti vícero žen, případně by ti i gynekolog měl obeznámit s výhodami i nevýhodami jiné metody antikoncepce.

Vložil:
kdaisy
Datum vložení:
22:57 17.08. 2008
Antikoncepci beru 8 let.Měla jsem stejný problém, navíc jsem týden před menstruací špinila. Trvalo to asi půl roku, pak mi doktorka poradila, ať zkusím brát antikoncepci ve stejnou dobu každý den ( dřív se mi stávalo, že jeden den jsem spolkla prášek v 8 a druhý den třeba až v 10). Zaměřila jsem se na to, teď beru antikoncepci ve stejnou dobu plus minus 5 minut a vše je v pohodě.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !