tehotenstvi-a-porod Poradna | Těhotenství a porod | Plodné a neplodné dny - výpočet - Chytrá žena
8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Těhotenství a porod

Těhotenství a porod
Odpovědět na dotazZpět na téma Těhotenství a porod


Vložil:
Pavlína
Datum vložení:
22:24 01.10. 2008
Poslední odpověď:
01.06.2009 23:13 hod.
Dotaz : Plodné a neplodné dny - výpočet
Je to měsíc co jsem přestala brát antikoncepci, ale jelikož ještě dobírám léky z neurologie na léčbu migrény, musíme si s přítelem dávat dobrý pozor, abych zatím neotěhotněla (zatím používáme kondom), proto bych se chtěla zeptat jak se vypočítají plodné a neplodné dny. Hledala jsem tady tento dotaz, možná se tady vyskytuje, ale nepodařilo se mi ho najít, moc prosím o odpověď nebo o odkaz na který dotaz se mám podívat. Děkuji...

Odpověď odborníka

Vložil:
Olga Riedlová
Datum vložení:
22:27 01.10. 2008
Čtěte také: Plodné a neplodné dny - výpočet

Pokud máte pravidelný 28 denní menstruační cyklus tak za nejvíce plodné dny jsou považovány dny okolo ovulace, která nastává 14.den cyklu. Většinou se připočítávají další 3 dny před a po zmíněném 14.dnu = ovulaci. Pokud však Váš cyklus není pravidelný je nutné vzít Vaše cykly nejméně 6 měsíců nazpět a určit nejkratší a nejdelší cyklus. Od nejkratšího cyklu odečtěte 20 a vyjde Vám Váš 1první plodný den a od nejdelšího cyklu odečtěte 10 a vyjde Vám Váš poslední plodný den, např. nejkratší je 25 a nejdelší je 32, 25-20= 5 (5.den cyklu je prvním plodným dnem, 32-10=22 (22.den cyklu je Váš poslední plodný den). Jednotlivé fáze Vašeho cyklu, včetně ovulace, lze zjistit měřením bazální teploty+určování kvality poševního hlenu, kdy se zpřesní Váš výpočet plodných a neplodných dnů.

Odpovědi čtenářů

Vložil:
Plodné a neplodné...
Datum vložení:
23:13 01.06. 2009
Vlítla jsem do toho 5. den po začátku menstruace, při 28 denním cyklu s pravidelností švýcarských hodin...zato po užívání antikoncepce jsem rok nemohla přijít do jiného stavu...spoléhala bych na kondom (pozor na roztomilé tvary :))) ty nefungují)

Vložil:
Plodné neplodné
Datum vložení:
15:54 05.05. 2009
Taky jim moc nevěřím, můžeš si zadat svůj menstruační kalendář na http://www.babyweb.cz/Ovulacni-kalendar.aspx nebo http://www.doktoronline.cz/zeny/kalendar.php ale já bych se tím nikdy neřídila, buď jsme použili kondom nebo přítel si to uměl pohlídat a zavčas vyjel ven. Bez prášků jsem byla přes půl roku a mimčo nemáme. A plodné dny jsem teda nepočítala nikdy.

Vložil:
Datum vložení:
13:14 04.05. 2009
Plodným a neplodným dnům nevěřím od té doby co je gynekolog vypočítal bratrově přítelkyni a ikdyž to dodržovali tak ihned otěhotněla. Kondom bude jistější

Vložil:
Hanca
Datum vložení:
09:46 08.10. 2008
Ono to hned po vysazení antikoncepce ani vypočítat nepůjde.Při braní antikoncepce pravidelná menstruace samozrejme byla.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !