zijte-bio Poradna | Žijte BIO | bio - Chytrá žena
Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Žijte BIO

Tato poradna je určena všem lidem se zájmem o biopotraviny a ekologické zemědělství. Vaše BIO dotazy Vám bude odpovídat PRO BIO LIGA, nezávislé občanské sdružení ochrany spotřebitelů potravin a přátel ekologického zemědělství.
Odpovědět na dotazZpět na téma Žijte BIO


Vložil:
Adela
Datum vložení:
08:46 24.11. 2007
Poslední odpověď:
04.05.2009 11:16 hod.
Dotaz : bio
klidne bych jedla a pila bio uz kvuli svemu zdravi ale je to nechutne drahe to radejiu budu jist nezdrave

Odpověď odborníka

Zatím nezodpovězeno.

Odpovědi čtenářů

Vložil:
Datum vložení:
11:16 04.05. 2009
Jenže bio neznamená jen vyšší cenu. Lidi u nás vůbec nemají představu jak se jedná se zvířaty z velkochovů. Například slepice jsou na tak malém prostoru, že se ani nepohnou, mají takové váhové přírůstky že je neunesou nohy a tak nakonec umřou žízní protože nedosáhnou na vodu, která je vysoko aby se zbytečně nevylévala a šetřilo se. V bio chovech se zvířata chovají venku, nejsou ve stresu a jedná se s nimi jako s živými tvory!

Vložil:
valinka
Datum vložení:
10:53 10.02. 2008
zrovna včera jsem v rádiu slyšela rozhovor na téma Biopotraviny s jedním významným odborníkem, který žije ale spoustu let ve Švédsku (tuším)... Ten se tam živí pouze BIO potravinama, protože je tam velký výběr, cenová dostupnost, u nás si stěžoval na to, že když přijde do obchodu a zeptá se prodavačky, kde je sekce BIO, většinou ani neví, co to je :-( Dále vyjádřil svůj názor, že do několika let se v ČR masově rozmůže stravování se BIO potravinami... Já si to nemyslím :-( Dokud budou tak neskutečně drahé (ikdyž jejich cenu částečně chápu - vyšší náklady na vypěstování, nižší výnosnost díky nepoužívání různých urychlovačů zraní atd.), nemůže se jejich spotřeba nijak dramaticky zvýšit, pokud cca 60% českých domácností žije doslova od výplaty k výplatě a nakupuje ve všemožných slevách, akcích, ekonomické balení apod.

Vložil:
kabalenka
Datum vložení:
16:41 07.02. 2008
Plně souhlasím. jen občas se naskytne nějaká výjimečná akce na nákup bio potraviny. ale jsou i zdravé věci-nebio a chutnají taky dobře. Je to třeba jak s vegetariánama. Nelíbí se jim, že jíme zvířátka, ale maso jíst musíme. Je to dost nadnesený podle mě.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !