diety-a-hubnuti Poradna | Diety a hubnutí | Keragenan - Chytrá žena
Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.01. 2025
Dnes má svátek Čestmír
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Diety a hubnutí

Ptejte se naší odbornice, jak rozumně a pokud možno dlouhodobě snížit hmotnost, jak se stravovat, jaký pohyb provozovat a jak změnit životní styl, abyste se Vy i Vaše tělo cítili lépe. Na dotazy Vám bude odpovídat Mgr. Iva Belasová, vedoucí poradny snižování hmotnosti Merrylinka.
Odpovědět na dotazZpět na téma Diety a hubnutí


Vložil:
L.
Datum vložení:
13:34 08.11. 2007
Poslední odpověď:
23.11.2007 20:49 hod.
Dotaz : Keragenan
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na látku jménem keragenan. Často ji vidím na etiketách ve složení výrobků, hlavně mléčných a curkovinek. Zajímalo by mě, co to je za látka a jakého je původu (rostlinného, živočišného, uměle vyrobena)? Děkuji za odpověď. L.

Odpověď odborníka

Vložil:
Mgr. Iva Belasová,
Datum vložení:
20:49 23.11. 2007
E407 karagenan je prášek z mořských řas, tzv. mech irský, jedná se o sušené stélky mořských řas rodů Bondrus a Giralptina, podrobený hydrolýze a vysrážený alkoholem, užívá se jako zhušťovadlo do pudinků, má želírující účinek. Želírující rostlinná činidla zná lidská civilizace velmi dlouho. Prý už staří Římané nabízeli svým hostům ovocné či masné rosoly a huspeniny. Tehdy už znali pektin, který se dosud tradičně používá při výrobě džemů, cukrovinek, klasických i kysaných mléčných výrobků a nověji při přípravě tepelně odolných pekařských džemů a polev na dorty. Doménou karagenanů jsou jejich aplikace v uzenářství, do pudinků, želé, zmrzliny (kde zabraňují tvorbě krystalů), v mlékárenském a nápojovém průmyslu. Například při výrobě čokoládového mléka se díky karagenanu spojí mléko s kakaem a netvoří sedlinu.

S pozdravem Iva Belasová, poradna Merrylinka

Více informací najdete také na www.merrylinka.cz

Odpovědi čtenářů

Zatím žádná čtenářka nepřidala svůj názor.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !