pece-o-telo Poradna | Péče o tělo | kojení a hubnutí - Chytrá žena
Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 18.05. 2024
Dnes má svátek Nataša
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Péče o tělo

Péče o tělo
Odpovědět na dotazZpět na téma Péče o tělo


Vložil:
LIBUSE
Datum vložení:
14:20 29.09. 2008
Poslední odpověď:
05.10.2009 07:19 hod.
Dotaz : kojení a hubnutí
Dobry den kojim a chci zhubnout.Merim 172 a vazim 112kg.Mam porad chut na neco sladkeho.To si nedokazi odpustit a porad neco zobu.A jsem lina se hybat, jeste tak prochazka pomala po blizkem okoli s miminkem v kocarku-i ktomu se musim nutit.. Co delat a jak mam postupovat kdyz mam velmi slabou vuli a mlsmou hubu?

Odpověď odborníka

Vložil:
Mgr. Iva Belasová
Datum vložení:
18:27 06.10. 2008
V době kojení není vhodné držet přísné diety, protože redukční dieta by se mohla odrazit na kvalitě Vašeho mateřského mléka a Vašemu miminku by mohly chybět některé základní živiny. Při přísné dietě se mohou do mateřského mléka dostávat i škodliviny, které tělo produkuje při odbourávání tukové tkáně.

Při kojení by Váš denní energetický příjem by neměl klesnout pod 7 000 kJ. Jezte pravidelně, 6x denně, menší porce. Jezte více zeleniny a další potraviny s dostatečným obsahem vlákniny jako ovoce, celozrnné pečivo, luštěniny. Zařaďte do svého jídelníčku dostatek bílkovin - nízkotučné mléčné výrobky, libové maso. Omezte potraviny bohaté na tuky a cukry a vyvarujte se nadýmavých potravin. Dodržujte pitný režim, nejlépe okolo 3 litrů neslazených tekutin (kávu a mléko nepočítáme).

Dále se snažte co nejvíce pohybovat. Zpočátku choďte hlavně na delší a svižnější procházky a začněte pozvolna cvičit. Jako vhodná pohybová aktivita se doporučuje: rychlá chůze (ve Vašem případě svižnější procházky s kočárkem), jízda na kole či rotopedu, plavání a cvičení v teplejší vodě nebo také cvičení při hudbě nebo tanec. Ideální je začít cvičit pozvolně a postupně si zvyšovat zátěž. Vytvořte si svůj vlastní program pohybové aktivity. Doporučuje se cvičit 3x týdně 1 hodinu nebo několikrát do týdne 30-40 minut. Doporučuji aerobní cvičení doplnit i mírným posilováním břišních svalů a pánevního dna. (o vhodném cvičení se poraďte se svým gynekologem, který Vám poradí, kdy ve Vašem případě po porodu se cvičením začít).

Snažte se také nalézt co nejvíce příležitostí ke zvýšení rutinního pohybu, který je součástí Vašeho každodenního života. To, že máte zvýšenou chuť na sladké může být způsobeno právě nevyváženou skladbou jídelníčku. Pokud konzumujete potraviny bohaté na sacharidy (potraviny s vyšším GI glykemickým indexem), máte nevyváženou hladinu glykémie a velkou chuť na potraviny, které jsou pro hubnutí nevhodné. Nedržte dietu, ale zaměřte se hlavně na skladbu jídelníčku. Ukázkový jídelníček, energetické hodnoty potravin a řadu jiných rad ohledně hubnutí naleznete na www.merrrylinka.cz.

Po ukončení kojení určitě zavolejte na bezplatnou telefonní linku 800 116 116 a my Vám poradíme, jak postupovat dále. Váš gynekolog by Vám mohl předepsat i antiobezitika a pomoci Vám ve Vašem snažení podpůrnou farmakoterapíí. Nebojte se, vše se vyřeší, ale doba kojení zatím není opravdu vhodná na radikální kroky.Užijte si miminko a netrapte se, vše se časem vyřeší.

S pozdravem Iva Belasová

Více informací najdete také na www.merrylinka.cz

Odpovědi čtenářů

Vložil:
SVATA
Datum vložení:
19:54 30.09. 2008
AHOJ pila jsem čaj Oolong(z Růžové zahrady ) ,který jsem koupila v BILLE asi za 30kč a zhubla jsem po něm 8kg.Jsem taky lína se přimět k nějaké aktivitě a kila se mi nevrátila.

Vložil:
martule
Datum vložení:
11:44 30.09. 2008
bohuzel bez pevne vule a toho pohybu to nepujde, to uz sem poznala sama... vuli mam slabou ale ke cviceni se "ukecam"... ale kdyz uz sem to jednou vydrzela a sladkeho a jinych dobrych pochutinek sem se zrekla tak sem neco shodila ale za chvili to bylo zase zpatky protoze pak uz sem se zase rozmlsala

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !