rodinne-finance Poradna | Rodinné finance | Osobní bankrot - Chytrá žena
8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Rodinné finance

Rodinné finance
Odpovědět na dotazZpět na téma Rodinné finance


Vložil:
Petra
Datum vložení:
21:15 15.10. 2008
Poslední odpověď:
23.10.2008 10:08 hod.
Dotaz : Osobní bankrot
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je to s osobním bankrotem. Žiju s přítelem, který má z předchozího manželství šílené dluhy a samozřejmě ex-manželka se všemu brání i přes dohodu, kterou měli mezi sebou mu nechala exekučně strhávat alimenty a jemu chodí na účet životní minimo a tím pádem se téměř nestíhají splácet ostatní věci. Když můžu a podaří se nám něco ušetřit tak dluhy postupně (třeba 2.000,-) umazávám, ale bohužel to nestačí. Proto mě napadla myšlenka osobního bankratu. Co všechno to obnáší, co je k tomu potřeba, atd. Předem děkuju

Odpověď odborníka

Vložil:
Chytrá Žena
Datum vložení:
21:16 15.10. 2008
Dobrý den, doporučuji Vám článek na Chytré Ženě, kde se dozvíte vše potřebné a také jsou tam instituce, které doporučujeme oslovit:
Trápí Vás dluhy

Odpovědi čtenářů

Vložil:
Evly
Datum vložení:
10:08 23.10. 2008
Aha, tak do vzkazů se Vám nedostanu, ale kdyžtak mě kontaktujte vzkazíkem -nick Evly- a odepíšu Vám.

Vložil:
Evly
Datum vložení:
10:05 23.10. 2008
Ještě pár info - když máte podanou žádost (ať už v řízení uspěje nebo ne), tak na Vás nemohou exekutoři, nesmí Vám ani sepsat majetek. A ještě k tomu formuláři, co musíte vyplnit, je dost pracný a podrobný, píšou se veškeré dluhy, komu, kolik, kolik vydělává dlužník, s kým žije, kolik vydělává tato osoba, jestli někoho vyživuje, atd. Je ke stažení někde na netu (já to našla normálně přes seznam kdysi)

Vložil:
Evly
Datum vložení:
10:02 23.10. 2008
Dělala jsem brigádně na exekučním úřadě a psala o exekucích a osobním bankrotu diplomku, tak Vám napíšu info do vzkazu. Tady to jen lehce shrnu: je to hodně pracné a trvá to dlouho. Základ jsou 2 podmínky: zpoždění v nějakém splácení min. 30 dní a dluhy u 2 věřitelů (ne 2 dluhy u jednoho!)Návrh na oddlužení se podává u kraj. soudu. Poté se svolá schůze věřitelů, kteří rozhodnou, zda ano a jak se bude plnit. Pokud splátkovým kalendářem, tak je to na 5 let a musí se uhradit min. 30% dluhu. Po tomto 5-letém splácení soud člověka oddluží.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !