tehotenstvi-a-porod Poradna | Těhotenství a porod | těhotenství - Chytrá žena
Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod Jak správně pečovat o orchideje?Jak správně pečovat o orchideje?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 20.05. 2024
Dnes má svátek Zbyšek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Těhotenství a porod

Těhotenství a porod
Odpovědět na dotazZpět na téma Těhotenství a porod


Vložil:
Komůrková
Datum vložení:
18:21 13.12. 2008
Poslední odpověď:
28.09.2009 11:03 hod.
Dotaz : těhotenství
Dobrý den chtěla bych se zeptat,chtěla bych dite, ale mam cukrovku mám průměr kolem 6, jestli mam nejakou šanci aby bylo dítě zdravé?

Odpověď odborníka

Vložil:
Datum vložení:
18:58 13.12. 2008
Dobrý den, šanci na zdravé dítě samozřejmě máte, ale je velmi důležitá spolupráce s lékaři a dodržování hlavních zásad, které Vám sdělí. Na samotném začátku by neměl chybět pohovor s genetikem, který rozhodne, zda bude třeba oba budoucí rodiče dále vyšetřovat.
Zejména gynekolog by měl být o Vašem záměru předem informovat a on vyhodnotí, zda nejsou přítomny pozdní komplikace diabetu (jedná se zejména o poškození ledvin či poškozením koronárních tepen na srdci).
Měla byste i před otěhotněním pečlivě sledovat hodnoty cukru v krvi a držet se spíš těch nižších čísel.
V prvním a druhém trimestru budete více sledována, na kontroly byste měla chodit 2x/týden. V těhotenství se pak drží diabetická dieta, kterou Vám stanoví ošetrující gynekolog.
Velmi důležitá je tedy maximální spolupráce s Vaším lékařem. Chytrá Žena

Odpovědi čtenářů

Vložil:
těhotenství
Datum vložení:
11:03 28.09. 2009
je naprosty nesmysl co se říká že žena ktera ma cukrovku porodí také diítě s cukrovkou,je to bohužel velice zažité mezi lidmi,ale pravděpodobnost je minimalní....spíše hrozí opravdu ty vyvojové vady.....kamaradka ma ted pulročního spokojeného chlapečka,těhotenství je samozdřejmě více sledované,ona cukrovku ma od svych 12 let a vše v pořadku u obou....hlavně to chce dobrou psychiku a když je dobré zazemí tak myslet na příjemné věci a udalosti a nepřipouštět si problémy....

Vložil:
Datum vložení:
21:47 27.09. 2009
Ale taky nemusíte... Já jsem neměla ani normální ani těhotenskou cukrovku a porodila jsem chlapečka 4,5 kg. A nenechte se zastrašit, ono otvírací doba porodu bolí stejně, ať tam je kilový nebo pětikilový a samotný porod je už jen chvilka. Sice mohou nastat komplikace, ale to mohou i u "standartně" velkého dítěte, že? A jen pro povzbuzení, moje sestřenice porodila 5 kg holčičku Markétku, a to spontánně a bez nástřihu..

Vložil:
Datum vložení:
23:15 26.12. 2008
Děti diabetických matek bývají větší,než normálně bývají v gestačním týdnu-hypertrofické.Takže můžete porodit i 4kilové dítě.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !