tehotenstvi-a-porod Poradna | Těhotenství a porod | Vitamíny - Chytrá žena
Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Těhotenství a porod

Těhotenství a porod
Odpovědět na dotazZpět na téma Těhotenství a porod


Vložil:
Marcela
Datum vložení:
12:31 02.01. 2009
Poslední odpověď:
06.08.2010 13:09 hod.
Dotaz : Vitamíny
Dobrý den můžete mi prosím poradit jake bych měla brát vitamíny když se snažíme o miminko?Brala jsem mamavit ale ráda bych vyskoušela něco nového děkuji za odpověd Marcela 34let

Odpověď odborníka

Vložil:
Datum vložení:
12:37 02.01. 2009
Dobrý den, pokud chcete jen vyzkoušet něco dalšího, není nic jednoduššího, než zajít do lékárny a nechat si od tamní magistry poradit. V současnosti už jsou snad v lékárnách více zodpovědní a nedoporučí Vám jen to, na čem oni mají největší zisk. Pokud si opravdu chcete pro lepší pocit něco koupit, rozhodně vybírejte produkty od známých výrobců, tedy nic bezejmenného - Vyrobeno pro Kaufland apod. Značkové produkty jsou sice dražší, ale obsahují vše, co novopečená maminka potřebuje.
Nic proti braní vitamínů nemám, jako doplněk stravy jsou jistě vhodně, ale není to všechno. Je třeba dodržovat správnou životosprávu - žádný alkohol, kouření, přepalovaná a mastná jídla, méně tuků a sladkostí, více zeleniny a ovoce. Rozhodně také trochu pohybu neuškodí, chcete být přece na porod dobře připravená.
Pokud jste oba v pořádku, tak pak je tím nejdůležitějším osobní pohoda, vyrovnanost, žádné stresíky a nervy, že už jste to zase dostala apod. Držím palce.
A doporučuji také článek: Bylinky v těhotenství
Chytrá Žena

Odpovědi čtenářů

Vložil:
Vitamíny
Datum vložení:
16:10 14.04. 2010
já bydlím na vesnici, tak si budu dělat rozmixované šťávy z bylinek (hlavně kontryhel), který vždycky ředím s vodou, tak jsem slyšela že někomu pomohl Narosan borůvkový - je to multivitamínový sirup, asi není v lékarně, je hodně drahý.

Vložil:
Vitaminy
Datum vložení:
17:18 13.04. 2010
znamé pomohlo pití Aloe Vera gelu, po 6 měsicích otěhotněla.

Vložil:
vitamíny
Datum vložení:
10:51 12.04. 2010
já ještě slyšela B-komplex, ale dala bych na radu v lékárně.

Vložil:
vitamíny v těhotenství
Datum vložení:
10:49 17.01. 2010
kdxyž jsme plánovali, brala jsem asi tři měsíce kyselinu listovou (samotnou) a následující měsíc - calibrum babyplan, pak jsme se až začali snažit :-). Calibrum babyplan jsem samozřejmě užívala dál, nejprve jeden denně a když jsem přestala zvracet a udržela v sobě jídlo, tak jeden ob den.

Vložil:
vitamíny
Datum vložení:
09:15 05.11. 2009
Já jsem brala přen otěhotněním vitamíny od vitalandu s kyselinou listovou ta je nejdůležitější,jak jsem otěhotněla tak mě doktorka doporučila mamavit a z toho mě bylo stračně zle tak jsem nebrala žádné vitamíny a jedla jsem hodně ovoce a zeleniny,to bylo taky skoro jediné jídlo co jsem byla schopna do 4 měsíce pozřít, takže jsem o vitamíny neměla nouzi.

Vložil:
vitamíny v těhotenství
Datum vložení:
11:54 16.10. 2009
Souhlasím s ovoce a zeleninou.

Vložil:
Vitamíny v těhotenství
Datum vložení:
09:16 13.10. 2009
Podle mě je nejlepší přijímat vitamíny přímo z jídla. Tabletky snad jen při chronickém nedostatku něčeho. A nevím, jestli Ti to někdo řekl, ale jestli se budeš cpát vitamínovými tabletkami v těhotenství, budeš mít obrmimino, které Ti dá na porodním sále pořádně zabrat - a to nestojí za to. Jez zdravě a buď v pohodě. Přeju hodně štěstí!

Vložil:
Datum vložení:
12:33 05.10. 2009
Já jsem hledala na netu, jaké vitamíny jsou vhodné po vysazení HA a při "přípravě na těhotenství" - a našla jsem toto: vit.B6, B12, kyselina listová, vit. A, E, hořčík... teď nevím jestli jsem na nějaký nezapomněla:) Určitě je ale nejdůležitější zdravá a pestrá strava, dostatek ovoce a zeleniny, pohyb... no, prostě to, co jsme již mnohokrát slyšely:))

Vložil:
Vitamíny
Datum vložení:
21:21 16.08. 2009
Marcelko, já brala Gravital. Je to obdobné, jako Mamavit. Ale jak už tady někdo psal, hlavně Kyselinu listovou.

Vložil:
Datum vložení:
11:24 19.04. 2009
Milování každý den se opravdu nedoporučuje, spermie dozrávají co 48 hodin.

Vložil:
vitaminy
Datum vložení:
22:55 18.04. 2009
já jsem zase četla, že na milování každý den není nic špatného naopak...pokud se milujete pravidelně a nejen v plodné dny tak spermie se obnovují čili jsou rychlejší a vytrvalejší...jinak já na tohleto piju Kontryhelový čaj...výsledky teda zatím nemám ale piju ho asi jenom týden...a o miminko se snažíme asi dva roky...ale nějak moc jsem na tom nelpěla...brala jsem to jako že to prostě příjde a ono poříd nic tak pro to chci něco udělat

Vložil:
Vitamíny
Datum vložení:
19:24 28.02. 2009
přesně tak ,nemyslet na to, když už něco brát, tak ať to obsahuje kyselinu listovou, držím palce ať se zadaří

Vložil:
Datum vložení:
20:45 06.01. 2009
hlavně nelpět na otěhotnění,nepočítat plodné dny a nechat tomu volný průběh-nedělat to každý den.Spermie tak nestačí dozrát.Pokud je tělo zdravé příjde to samo,ani nebudeš vědět jak, nebudeš potřebovat ani vitamíny.Držím pěsti.

 

Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !